Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει συμφωνήσει για να πάρει ως δανεικό από την Πόρτο τον Νταβίντ Κάρμο, τα ιταλικά ΜΜΕ όμως τον βάζουν στη διεκδίκηση κι άλλου κεντρικού αμυντικού και συγκεκριμένα του Κολομβιανού Γέρι Μίνα που αναμένεται να φύγει από τη Φιορεντίνα, από την οποία μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Στην Πορτογαλία παρουσιάζουν σαν δεδομένη τη μετακίνηση του Κάρμο με δανεισμό από την Πόρτο στους Ερυθρόλευκους, στην Ιταλία όμως εμπλέκουν την ομάδα του Πειραιά σε σενάρια και για τον Γέρι Μίνα, για τον οποίο, εν τω μεταξύ, ενδιαφέρεται έντονα η Πόρτο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tuttomercatoweb, ο Ολυμπιακός έχει μπει στη διεκδίκηση του 29χρονου Κολομβιανού κεντρικού αμυντικού που έχει συμβόλαιο με τη Φιορεντίνα ως το τέλος της σεζόν και αναμένεται να αποχωρήσει εντός του Ιανουαρίου αφού φέτος έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Διεθνής με την εθνική ομάδα της Κολομβίας, ο Γέρι Μίνα έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ντεπορτίβο Πάστο, Σάντα Φε, Παλμέιρας, Μπαρτσελόνα και Έβερτον ενώ από το καλοκαίρι του 2023 είναι στην ομάδα της Φλωρεντίας.