Το 1-1 του πρώτου αγώνα τα άφηνε όλα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, στη ρεβάνς όμως ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με γκολ των Τριμμάτη, Αντζιέλσκι, Τσακμάκη και Βέργου νίκησε με 4-0 την ΑΕΛ και περιμένει στην επόμενη φάση όποιον περάσει από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Μαρκετζάνι στο 9′ να φλερτάρει με ένα πολύ μεγάλο λάθος αλλά την τελευταία στιγμή κατάφερε να διώξει, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν έτσι στο γκολ. Οι Θεσσαλοί κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι και στο 26′, αυτή τη φορά χάρη σε… δική τους προσπάθεια αλλά ο Ογκμπόε με κεφαλιά από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει τελικά το γκολ για… τους γηπεδούχους.

Στο 39′ ο Κούεν έκανε το γύρισμα και ο Τριμμάτης από κοντά έκανε το 1-0, ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη φάση της ομάδας του Περιστερίου. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ατρόμητο να έχει το προβάδισμα και όταν επέστρεψαν από αυτά η υπόθεση-πρόκριση δεν άργησε να κριθεί.

Στο 49′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για σπρώξιμο του Γιανναράκη στον Αντζιέλσκι και αυτός ήταν που ανέλαβε και την εκτέλεση γράφοντας το 2-0 και φέρνοντας πιο κοντά στους «8» την ομάδα του Σάσα Ίλιτς. Μια πρόκριση που βασικά οριστικοποιήθηκε στο 56′, όταν ο Παπαγεωργίου τσίμπησε προ του Μαρκετζάνι και έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι αλλά τελικά είδε 2η κίτρινη για θέατρο και αποβλήθηκε.

Με την ΑΕΛ να έχει μείνει με 10 παίκτες ήταν πλέον πάρα πολύ δύσκολο ως αδύνατο να ανατραπεί η κατάσταση και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια αφού παρά τις αλλαγές του Παύλου Δερμιτζάκη δεν άλλαζε η ροή του παιχνιδιού. Το σκορ, όμως, άλλαξε και από 2-0 έγινε 3-0 στο 84′ με το γκολ του Τσακμάκη με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ, για να έρθει στο 92′ και το 4-0 από τον Βέργο που μπήκε στην περιοχή, συνεργάστηκε με τον Βαλένσια και πλάσαρε σωστά τον Σουλούκο.

Ο Ατρόμητος, επομένως, πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει όποιον περάσει από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της Τετάρτης (17/1).

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τσακμάκης, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Πομόνης (72′ Ασεβέδο), Έντερ, Καραμάνης (81′ Βαλένσια), Κούεν (67′ Κούντε), Τριμμάτης, Αντζιέλσκι (72′ Βέργος), Βρακάς (67′ Ντιρκς).

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Πλέγας (63′ Παπαδόπουλος), Μαυρίας (85′ Βλιώρας), Παπαγεωργίου, Ογκμπόε (63′ Στίνα), Ουατάρα (63′ Αντράντα), Γιανναράκης, Θωμαΐδης, Μαϊδανός (63′ Νίνο), Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου.