Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν την 3η συνεχόμενη νίκη τους καθώς επικράτησαν με 143-142 των Σακραμέντο Κινγκς στην παράταση στο «Fiserv Forum», με τρίποντο της τελευταίας στιγμής από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ενώ πρωταγωνιστής ήταν κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ αγωνίστηκε και ο Σάσα Βεζένκοφ. Τα «ελάφια» πλέον έχουν ρεκόρ 28-12 στο ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραυμάτισε ελαφρώς τον ώμο του στη διάρκεια της προθέρμανσης, αλλά αποφάσισε να παίξει και ήταν εντυπωσιακός σε ματς που είχε τα πάντα. Ο «Greek Freak» είχε 27 πόντους σε 40 λεπτά (9/14 δίποντα, 9/14 ελεύθερες βολές). Μάζεψε επίσης δέκα ριμπάουντ και δέκα ασίστ, ενώ είχε και τρία κλεψίματα. Αυτό είναι το 4ο triple-double του Έλληνα σούπερ σταρ σε ένα μήνα. Ωστόσο, αστόχησε σε μια κρίσιμη βολή και ο Ντε’ Άαρον Φοξ σκόραρε εναντίον του κι έστειλε το ματς στον έξτρα χρόνο (128-128 κ.α.).

Εκεί, οι Μπακς άρχισαν άσχημα και βρέθηκαν να χάνουν με έξι πόντους, αλλά κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με τον Λίλαρντ να είναι καθοριστικός. Ο δεύτερος σταρ των Μπακς σημείωσε 29 πόντους,, ενώ συνέβαλλαν και οι Μπρουκ Λόπεζ με 17, ο Μαλίκ Μπίζλι με 23, ο Μπόμπι Πόρτις με 22 και ο Καμ Πέιν με 15 καθώς οι γηπεδούχοι σκόραραν σε 20 από τα 43 τρίποντα που επιχείρησαν.

Για τους Σακραμέντο Κινγκς, ξεχώρισαν οι Φοξ με 32 πόντους, ο Μονκ με 28, ο Χέρτερ με 26 κι ο Σαμπόνις με 21. Για σχεδόν επτά λεπτά έπαιξε και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πέτυχε τέσσερις πόντους. Οι Κινγκς, πάντως, είχαν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία στη διάρκεια του ματς με τον προπονητή τους Μάικ Μπράουν να αποβάλλεται.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Καβαλίερς στο Κλίβελαντ, τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/1, 02:30).

Τα 12λεπτα: 32-37, 68-66, 95-91, 128-128 (κ.α.), 143-142.

«Με πιάνουν τα ψυχαναγκαστικά μου»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους δημοσιογράφους για τη νίκη της ομάδας του. Άρχισε αναφερόμενος στον τραυματισμό του. «Απλά ήθελα να παίξω, δεν θέλω να χάνω παιχνίδια», τόνισε κι έπειτα διέκοψε και ζήτησε συγγνώμη καθώς είχε να λείπει ένα κομμάτι από το χαλί στα αποδυτήρια των Μπακς. «Συγγνώμη, με πιάνουν τα ψυχαναγκαστικά μου», είπε και ζήτησε από υπάλληλο της ομάδας να βάλει το κομμάτι του χαλιού στη θέση του.

«Τώρα, όλα θα πάνε καλά. Βρήκαμε το κομμάτι που μας έλειπε», αστειεύτηκε. Στο μεταξύ, δήλωσε πως αυτή ήταν μια από τις καλύτερες νίκες της ομάδας του αυτή τη σεζόν κι επαίνεσε τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και τους συμπαίκτες του για το πνεύμα και τον χαρακτήρα που έδειξαν.