Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ήθελε να προκριθεί στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στο Αϊντχόφεν για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο αλλά τελικά θα παίξει για το χάλκινο, το οποίο κάθε άλλο παρά αποτυχία είναι φυσικά, αφού δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό με την Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε με 13-5.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη αφού η Ισπανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έγινε όμως ακόμη περισσότερο λόγω της κακής απόδοσης της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με ατομική ενέργεια και σουτ της Γιαννοπούλου από πολύ δύσκολη γωνία, αλλά η Μάικα Γκαρσία κέρδισε ένα πέναλτι και μία αποβολή και οι Ισπανίδες αξιοποίησαν τις ευκαιρίες και πέρασαν μπροστά, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο.

Οι Ελληνίδες παίκτριες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην εξαιρετική ισπανική άμυνα και οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ξέφυγαν 4-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου και 5-1 στις αρχές του δεύτερου.

Χρειάστηκε να περάσουν 13 αγωνιστικά λεπτά για να βρει η Εθνική ομάδα το δεύτερο της γκολ στον ημιτελικό, με την Ξενάκη να σκοράρει σε παίκτρια παραπάνω μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Ωστόσο τα δεδομένα δεν άλλαξαν, η ισπανική άμυνα παρέμεινε… άλυτος γρίφος και στην τρίτη περίοδο η διαφορά εκτοξεύτηκε στα επτά γκολ (9-2), παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Αλεξίας Καμμένου που χρησιμοποίησε την Ξενάκη για αρκετή ώρα στην περιφέρεια, με την Ασημάκη στα 2μ.

Από κει και πέρα οι δύο ομάδες είχαν πλέον στο μυαλό τους τα ματς του Σαββάτου, τον μεγάλο και τον μικρό τελικό δηλαδή, με την Ελλάδα να περιμένει να δει ποια εκ των Ολλανδίας ή Ιταλίας θα είναι η αντίπαλός της.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2

Ισπανία (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Πιράλκοβα 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ 2, Πέρεθ 1, Κρέσπι 1, Ελ. Ρουίθ 1, Πένια 1, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον, Τερέ.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Ασημάκη 1, Πάτρα. Νίνου, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.