Η Εθνική ομάδα πόλο αντιμετώπισε την Ολλανδία με στόχο τη νίκη που θα την έστελνε στους προημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ακριβώς αυτό έγινε μτ το 15-10, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει πλέον μπροστά της, την Παρασκευή (12/1, 19:30) το μεγάλο παιχνίδι με τη γηπεδούχο και πρωταθλήτρια Ευρώπης Κροατία.

Το πρώτο νοκ-άουτ ματς του αντιπροσωπευτικού συγκρότηματος στη διοργάνωση δεν έκρυβε ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επέβαλαν τη δεδομένη ανωτερότητά τους και έφτασαν στη νίκη, προβληματίζοντας όμως εκ νέου με την απόδοσή τους στην άμυνα.

Η Ολλανδία με 2/2 στον παίκτη παραπάνω, αλλά και ένα γκολ στην κόντρα, κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική άμυνα, παρότι στα ίσια δεν μπορούσε να απειλήσει.

Επιθετικά η εθνική βρήκε ρυθμό από νωρίς, είτε με περιφερειακά σουτ, είτε περνώντας την μπάλα στα 2μ., οπότε μόλις η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε η διαφορά μεγάλωσε.

Το 3-3 του 6ου λεπτού μετατράπηκε σε 9-4 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς σαν να… σταμάτησαν να παίζουν. Οι Οράνιε εκμεταλλεύθηκαν την ταχύτητά τους, σκόραραν στην κόντρα ή σε ανοργάνωτη άμυνα και μείωσαν σε 11-8 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο.

Η Εθνική δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, αλλά με ανάλογη απόδοση αύριο (12/1) θα είναι δύσκολο να αποφύγει την ήττα και τον αποκλεισμό από τη γηπεδούχο και πρωταθλήτρια Ευρώπης Κροατία.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2.

Ελλάδα (Θεοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς (9/19 αποκρούσεις, 47,4%), Γενηδουνιάς 5/7, Σκουμπάκης 2/3, Γκιουβέτσης 0/1, Φουντούλης 1/2, Παπαναστασίου 1/1, Δερβίσης 1/3, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1/1, Αλαφραγκής 1/1, Κάκαρης 1/1, Νικολαΐδης 0/2, Βλαχόπουλος 2/5, Τζωρτζάτος.

Ολλανδία (Φαν ντε Μέερ): Χούισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντερ Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Ιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίελε 4, Νίσπελινγκ 1, Μίλερ, Ντε Βερντ 1, Κούπμαν, Τεν Μπροκ 2, Βέστερφελντ.