Πανικός επικράτησε στην πτήση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών της Γκάμπιας, η οποία ταξίδευε προς την Ακτή Ελεφαντοστού ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διοργανώνεται στη συγκεκριμένη χώρα.

Το αεροπλάνο αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και ορισμένα μέλη της αποστολής λιποθύμησαν λόγω έλλειψης οξυγόνου, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί αναγκαστικά και πάλι πίσω στη βάση της. Μετά την προσγείωση και τους ελέγχους που έγιναν στο αεροπλάνο, διαπιστώθηκαν ότι όντως υπήρχε έλλειψη πίεσης και οξυγόνου στην καμπίνα.

The Gambia Football Federation (GFF) regrets to inform the general public that the Chartered Flight carrying the…

Posted by Gambia Football Federation on Wednesday, January 10, 2024

Στο μεταξύ, ο προπονητής της ομάδας, ο Τομ Σεντφιέ, μιλώντας στα βελγικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην τρομακτική εμπειρία που βίωσε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποκαλύπτοντας πως φοβήθηκαν για τις ζωές τους.

«Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είχα σύντομα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου. Πραγματικά και αληθινά. Μετά από εννέα λεπτά ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, επειδή δεν υπήρχε παροχή οξυγόνου. Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν αμέσως μετά την προσγείωση. Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί», δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο άσος της Γκάμπιας Σάιντι Γιάνκο με ανάρτησή του στο Instagram τόνισε ότι μέλη της ομάδας αντιμετωπίζουν πονοκεφάλους και έντονη ζάλη, ενώ αποδοκίμασε τόσο την AFCON, όσο και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας του.