Η Μπρέντφορντ υποδέχθηκε τη Γουλβς την Παρασκευή (5/1) στο πλαίσιο του 3ου γύρου του κυπέλλου Αγγλίας, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1 και στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες από 9ο λεπτό λόγω αποβολής του Γκόμες, ο οποίος είδε τη… σπάνια κυκλική κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Ήταν μια εικόνα που προκάλεσε εντύπωση στους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο και στους τηλεθεατές. Όχι επειδή αποβλήθηκε παίκτης, αυτό έχει γίνει αμέτρητες φορές και θα γίνει άλλες τόσες, αλλά επειδή ο ρέφερι έδειξε μια κυκλική κόκκινη κάρτα. Αυτό όντως είναι σπάνιο, αν και οι διαιτητές την έχουν πάντα μαζί τους και οι λόγοι που την έχουν, όπως εξηγεί ο αγγλικός Τύπος, είναι δύο.

Ο πρώτος είναι ότι έτσι μπορούν να καταλάβουν και οι παίκτες που έχουν αχρωματοψία τι χρώμα κάρτα πήραν. Πριν την έναρξη του ματς ενημερώνονται από τη διαιτητική ομάδα ότι η κυκλική κάρτα είναι κόκκινη, οπότε αν τη δει κάποιος παίκτης με αχρωματοψία καταλαβαίνει αμέσως τι έχει γίνει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι διαιτητές μπορούν να τη δείξουν πιο γρήγορα, να κερδίσουν χρόνο δηλαδή για το παιχνίδι. Από το να πιάσει την κανονική κάρτα ο ρέφερι και να περιμένει να δει αν έπιασε την κόκκινη ή την κίτρινη, πιάνει κατευθείαν την κυκλική που είναι κόκκινη και καθάρισε.