Με τον Ιωαννίδη να πετυχαίνει ακόμη ένα γκολ και τον Βιλένα να βάζει το πρώτο του, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ και παρέμεινε στο -1 από τον ΠΑΟΚ μετά τις πρώτες 16 αγωνιστικές της Stoiximan Super League.

Οι Πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να πιέσουν για το γρήγορο γκολ και είχαν την πρώτη τους φάση στο 5′ με το σουτ του Αϊτόρ εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Κλέιμαν, όπως έκανε και στο 8′ σε αυτό του Ιωαννίδη, επίσης εντός περιοχής.

Λίγα λεπτά μετά, στο 11′, ήταν η σειρά του Μαντσίνι να προσπαθήσει για το γκολ αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, για να ακολουθήσει στο 13′ η μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη, το σουτ του οποίου από την καρδιά της περιοχής, μετά το γύρισμα του Μπερνάρ, κόντραρε και άλλαξε ελαφρώς πορεία.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 25′, όταν ο Μπερνάρ πέρασε την κάθετη για τον Ιωαννίδη και αυτός δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κλέιμαν κάνοντας το 1-0 με δυνατό τελείωμα.

Έχοντας το προβάδισμα αλλά και κατοχή μπάλας σε ποσοστό 76% οι γηπεδούχοι ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και στο 35′ άγγιξαν το δεύτερο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Βαγιαννίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν καλό για την ομάδα του Φετίχ Τερίμ και το δεύτερο άρχισε με τέλειο τρόπο αφού στο 48′ έγινε το 2-0: Κόρνερ του Αϊτόρ, προσπάθεια της άμυνας να απομακρύνει και τελικά ο Βιλένα με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 55′ θα μπορούσαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το τελείωμα του Ροσέρο έπειτα από γύρισμα του Παμλίδη από αριστερά, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει στη συνέχεια και τους Πράσινους να έχουν πάντα τον έλεγχο.

Έτσι, ο Τερίμ έκανε ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήγε στους 37 βαθμούς, στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (80′ Ζέκα), Μπερνάρ (62′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (62′ Τσέριν), Αϊτόρ (62′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (86′ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (69′ Γκάρο), Παμλίδης (79′ Τζίμας), Ριένστρα (69′ Λέο), Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Μπάλαν (69′ Κόντε).