Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας για τη 17η αγωνιστική της Premier League και υπολόγιζε σε μια εύκολη νίκη ώστε να μη χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου αλλά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 δεν πήρε το τρίποντο αφού οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 95′ με πέναλτι του Ολίσε.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με πλασέ του Γκρίλις, έβαλε γκολ με τον Άλβρες στο 53′ αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Ρόντρι και τελικά έκανε το 2-0 στο 55′ με συτ του Λιούις. Εκείνη τη στιγμή άπαντες ήταν σίγουροι όχι μόνο για τη νίκη της Σίτι αλλά και για περισσότερα γκολ στη συνέχεια αλλά αυτά, τελικά, τα έβαλε η Πάλας.

Στο 76′ ο Σλουπ τελείωσε ψύχραιμα τη φάση μειώνοντας σε 2-1 και στο 94′ ο Φόντεν… γκρέμισε τον Ματετά, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ολίσε έκανε το 2-2 στο 95′ παγώνοντας τους γηπεδούχους.

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι είναι με παιχνίδι περισσότερο στους 34 βαθμούς, στο -3 από τη Λίβερπουλ, στο -2 από την Άρσεναλ και στο -1 από την Άστον Βίλα, οι οποίες παίζουν την Κυριακή (17/12).