Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των αγώνων της Σούπερ Λίγκας κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να αλλάξει πολλά στον τρόπο εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα μετά τις 12 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η «τιμωρία».

Ένα από αυτά είναι και το νέο εισιτήριο. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό έδωσε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1 ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, όπου ξεκαθάρισε πως πλέον η διάθεσή του σε χάρτινη μορφή θα καταργηθεί.

«Δε θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code, που δεν ξέρεις ποιος είναι», ξεκαθαρίζοντας οτι τον έλεγχο δε θα τον κάνει η αστυνομία και για αυτό τον λόγο υπάρχουν συζητήσεις με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, είδαν οτι δεν υπάρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται δύναμη αστυνομικών».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι έτοιμο το όλο σύστημα μέχρι τις 12/2, απάντησε: «Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων».