Οι εξελίξεις είναι συνεχείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορούν και τους διαιτητές, με την UEFA να ενημερώνει την ΚΕΔ ότι κάλεσε όλους τους διεθνείς διαιτητές που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της να μην αποδέχονται πλέον προσκλήσεις που θα λαμβάνουν για να σφυρίξουν σε αγώνα της Stoiximan Super League.

Τα όσα έγιναν με τον διαιτητή Παπαπέτρου και τις απειλές που υπήρξαν εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Όπως έκανε γνωστό η ΚΕΔ στους διαιτητές, η UEFA ενημέρωσε πως θα σταματήσουν πλέον να έρχονται ξένοι διεθνείς για να αναλάβουν τα ντέρμπι της Stoiximan Super League.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία φέρεται να είπε πως πήρε αυτή την απόφαση λόγω των όσων έχουν κατά καιρούς συμβεί και με ξένους διαιτητές αλλά και για το περιστατικό με τον Παπαπέτρου μετά τον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός.

Η UEFA ενημέρωσε όλες τις ομοσπονδίες ώστε να μην στέλνουν πλέον διαιτητές στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί με Έλληνες σε όλα τα παιχνίδια. Γεγονός που μάλλον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις αφού από την αρχή της σεζόν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης είχαν απαιτήσει τα μεταξύ τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο να γίνουν με ξένους διαιτητές.