Πέφτει η «αυλαία» της φάσης των ομίλων του Champions League απόψε (13/12) και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αναμετρήσεις του 6ου ομίλου, του επονομαζόμενου ομίλου του «θανάτου» καθώς οι Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Μίλαν διεκδικούν την πρόκρισή τους στους «16».

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, ανά γκρουπ. Στον 5ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Λάτσιο στο «Μετροπολιτάνο». Οι δύο ομάδες έχουν περάσει στους «16», αλλά οι «ροχιμπλάνκος» θέλουν ένα βαθμό για να «σφραγίσουν» την πρώτη θέση, ενώ οι «λατσιάλι» χρειάζονται τη νίκη. Στο μεταξύ, η Φέγενορντ θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ η Σέλτικ έχει αποκλειστεί.

5ος Όμιλος

  • 22:00 Ατλέτικο Μ. – Λάτσιο
  • 22:00 Σέλτικ – Φέγενορντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

  1. Ατλέτικο Μ. 11
  2. Λάτσιο 10
  3. Φέγενορντ 6
  4. Σέλτικ 1

Στον 6ο όμιλο, τώρα, η Ντόρτμουντ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» ψάχνοντας έστω ένα βαθμό προκειμένου να «σφραγίσει» και την πρωτιά στο γκρουπ. Από την άλλη, η Παρί Σεν Ζερμέν με νίκη παίρνει εκείνη την πρώτη θέση, μαζί με την πρόκριση. Σε περίπτωση ισοπαλίας στη Γερμανία, η Παρί θέλει ίδιο ή χειρότερη αποτέλεσμα στο Νιούκαστλ – Μίλαν, το άλλο ματς του γκρουπ. Η Νιούκαστλ θέλει νίκη και γκέλα της Παρί, ενώ η Μίλαν πάει για το διπλό και ελπίζει η Ντόρτμουντ να νικήσει.

6ος Όμιλος

  • 22:00 Νιούκαστλ – Μίλαν
  • 22:00 Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

  1. Ντόρτμουντ 10
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 7
  3. Νιούκαστλ 5
  4. Μίλαν 5

Στον 7ο όμιλο, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει περάσει και μάλιστα ως πρώτη, αλλά κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που έχει αποκλειστεί, θα παίξει για να κάνει το έξι στα έξι. Η Λειψία, έχει περάσει ως δεύτερη και θα αγωνιστεί για το καλύτερο δυνατό κόντρα στη Γιούνγκ Μπόις, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League.

7ος Όμιλος

  • 19:45 Λειψία – Γιούνγκ Μπόις
  • 19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

  1. Μάντσεστερ Σίτι 15
  2. Λειψία 9
  3. Γιουνγκ Μπόις 4
  4. Ερυθρός Αστέρας 1

Τέλος, στον 8ο όμιλο η Μπαρτσελόνα παίζει με την Αντβέρπ εκτός έδρας και ψάχνει ένα βαθμό προκειμένου να «σφραγίσει» την πρωτιά μιας και ήδη έχει περάσει στους «16». Στο μεταξύ, Η Πόρτο κι η Σαχτάρ με εννέα βαθμούς έκαστη θα δώσουν μάχη στο «Ντραγκάο» για τη δεύτερη θέση. Οι Πορτογάλοι θέλουν ένα βαθμό. Οι Ουκρανοί, πάλι, πάνε για τη νίκη κι αν καλύψουν -7 διαφοράς τερμάτων με την Μπαρτσελόνα θα πάρουν και την πρωτιά, σε περίπτωση που αυτή χάσει στο Βέλγιο.

8ος Όμιλος

  • 22:00 Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ
  • 22:00 Άντβερπ – Μπαρτσελόνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

  1. Μπαρτσελόνα 12
  2. Πόρτο 9
  3. Σαχτάρ Ντ. 9
  4. Άντβερπ 0