Το γκολ του Βίντα στο 59ο λεπτό ήταν αρκετό στην ΑΕΚ για να νικήσει τον Άρη με 1-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία είχε δοκάρι και ευκαιρίες για πιο άνετο σκορ, να ανεβαίνει στους 30 βαθμούς και να είναι στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και να τους βάλουν πολύ δύσκολα από νωρίς αλλά ο Οντουμπάτζο στο 6′, μετά την ωραία μπαλιά του Φαμπιάνο, δεν τελείωσε καλά τη φάση υπό την πίεση του Γκατσίνοβιτς, με την Ένωση να ανεβαίνει μετά το πρώτο 10λεπτο και να έχει την πρώτη μεγάλη -και διπλή- ευκαιρία στο 19′, όταν ο Τσούμπερ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπράμπετς δεν επέτρεψε στον Πινέδα να ανοίξει το σκορ.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που ζέστανε την OPAP Arena, με τον Βίντα στο 22′ να μη βρίσκει στόχο με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Ελίασον και το παιχνίδι να συνεχίζεται με καλό ρυθμό εκατέρωθεν αλλά όχι και με πολλές καλές φάσεις. Στο 38′, όμως, ήρθε μια τέτοια, με τον δικέφαλο αετό να αγγίζει το γκολ με το δυνατό σουτ του Μάνταλου το οποίο έστειλε στο δοκάρι ο Κουέστα βρίσκοντας τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να μην καταλήξει στα δίχτυα.

Και αφού δεν έγινε το 1-0 εκεί, θα μπορούσε στο 44′ να γίνει το 0-1 αλλά ο Μορόν έκανε το χειρότερο δυνατό τελείωμα από καλή θέση, στη μεγαλύτερη φάση που είχαν οι Θεσσαλονικείς για να σκοράρουν.

Και αφού δεν έγινε το 1-0 εκεί, θα μπορούσε στο 44′ να γίνει το 0-1 αλλά ο Μορόν έκανε το χειρότερο δυνατό τελείωμα από καλή θέση, στη μεγαλύτερη φάση που είχαν οι Θεσσαλονικείς για να σκοράρουν. Το πρ

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ, αλλά στο δεύτερο ήρθε και αυτό… Στο 59′ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ για την ΑΕΚ και ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, δίνοντας για ακόμη μία φορά τη λύση στην επίθεση αν και στόπερ. Έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε το προβάδισμα και στα επόμενα λεπτά θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη.

Στο 62′, όμως, ο Μάνταλος δεν τελείωσε καλά τη φάση ενώ έβγαινε τετ α τετ στην αντεπίθεση ενώ στο 65′ ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του Πόνσε στο παραθυράκι και δευτερόλεπτα μετά ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να βρει καλά τη μπάλα από κοντά, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει.

Η πρωταθλήτρια, με λίγα λόγια, ήλεγχε την κατάσταση και αυτό δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να γίνουν ποτέ απειλητικοί στο β’ μέρος. Νίκη, επομένως, για τον δικέφαλο αετό που είναι στο -1 από την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (64′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (77′ Ζίνι), Τσούμπερ (64′ Πόνσε), Μάνταλος (64′ Πισάρο).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Τζούρασεκ (63′ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (81′ Ζαμόρα), Νταρίντα (81′ Μενέντες), Παναγίδης (59′ Κάρλσον), Μορόν.