Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Λαμία για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League και με γκολ των Κωνσταντέλια, Ράφα Σοάρες και Σάστρε επικράτησε με 3-0, ανεβαίνοντας έτσι στους 29 βαθμούς και παραμένοντας σταθερά στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή της μπάλας και έκανε και τις πρώτες τελικές της προσπάθειες, με τους φιλοξενούμενους, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να πάρουν κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το 10λεπτο, χωρίς να καταφέρουν πάντως κάτι αξιόλογο δημιουργικά.

Αντιθέτως, ο δικέφαλος του βορρά προσπαθούσε με σωστό τρόπο να πλησιάσει στο γκολ και τελικά το πέτυχε στο 21′ με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά το υπομονετικό passing game των συμπαικτών του και με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Ήταν το 3ο φετινό γκολ για τον νεαρό διεθνή άσο και στο 26′ ο ΠΑΟΚ πήγε και για το 2-0 αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε με το ένα χέρι το δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπράντον Τόμας, ο οποίος στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 35′ είχε ακόμη καλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε ξανά και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντεσπόντοφ σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο.

Όπως και να έχει, οι Θεσσαλονικείς ήταν φανερό ότι ήθελαν το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το πέτυχαν στο 43′, όταν οι παίκτες του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν άψογα και τελικά ο Ράφα Σοάρες ολοκλήρωσε τη φάση γράφοντας το 2-0.

Όπως και να έχει, οι Θεσσαλονικείς ήταν φανερό ότι ήθελαν το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το πέτυχαν στο 43′, όταν οι παίκτες του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν άψογα και τελικά ο Ράφα Σοάρες ολοκλήρωσε τη φάση γράφοντας το 2-0.

Η Λαμία προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και είχε δύο τελικές προσπάθειες με τον Καρλίτος αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις, για να κριθούν οριστικά τα πάντα στο 57′: Ωραία κίνηση του Κωνσταντέλια και πάσα στον Σάστρε που πάτησε περιοχή και με σουτ στη γωνία έγραψε το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν στο 61′ με τον Τσιλούλη που πήρε την κάθετη του Καρλίτος και πρόλαβε να πλασάρει προ του Κοτάρσκι αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ και από εκεί και πέρα, με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές και τον Λουτσέσκου να βάζει και τον Μάρκος Αντόνιο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μεγάλη ευκαιρία για 4ο γκολ στο 85′ με το σουτ του Τάισον εντός περιοχής που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, να παίρνει εύκολα τη νίκη και να παραμένει πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό, προσπερνώντας πλέον τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83′ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76′ Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (70′ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83′ Τζίμας), Τόμας (70′ Σαμάτα).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (59′ Μάλτσι), Τζανδάρης, Mαρτίνεθ (60′ Τόσιτς), Τσιλούλης (85′ Τσιλιανίδης), Καρλίτος (72′ Λόνγκο).