Αφήνοντας πίσω του την ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο Europa League, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-0 τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και έκλεισε ως πρωτοπόρος τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League αφού είναι στο +3 από τον Ολυμπιακό, στο +4 από την ΑΕΚ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και στο +5 από τον ΠΑΟΚ που επίσης έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι Κρητικοί μπήκαν στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσουν τους Πράσινους και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 2′ με το σουτ του Ντίκο εντός περιοχής αλλά ο Λοντίγκιν έκανε ωραία απόκρουση και από εκεί και πέρα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισε τις προσπάθειες για να ανοίξει για το σκορ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 16′ με την κεφαλιά του Αράο που έφυγε άουτ μετά το φάουλ του Βιλένα, ο οποίος πήγε για το γκολ στο 27′ με ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Δεν έγινε, επομένως, εκεί το 1-0, έγινε όμως λίγα λεπτά μετά.

Στο 30′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Πασαλίδη, με τον διεθνή Έλληνα φορ να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο επόμενο λεπτό και να ανοίγει το σκορ.

Έτσι, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, το οποίο πάντως λίγο έλειψε να χάσει στο 58′, όταν ο Φελίπε πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Μεγιάδο αλλά ο Λοντίγκιν έκανε εντυπωσιακή απόκρουση παραχωρώντας κόρνερ. Και αφού δεν έγινε σε αυτή τη φάση το 1-1, έγινε αμέσως μετά το 2-0.

Στο 61′ ο Σένκεφελντ έβγαλε στην αντεπίθεση τον Παλάσιος και αυτός έδωσε στον Αϊτόρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον Βούρο και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0 βάζοντας βάσεις νίκης για τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, οι Πράσινοι ήλεγχαν πλέον πλήρως την κατάσταση και στο 69′, σε νέα αντεπίθεση, ο Ιωαννίδης έδωσε στον Παλάσιος και αυτός με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής ανέβασε το σκορ στο 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Τα πάντα, πλέον, είχαν κριθεί και ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού στη συνέχεια, πετυχαίνοντας πάντως και 4ο γκολ πριν τη λήξη και συγκεκριμένα στο 91′: Βολέ του Λοντίγκιν για τον… Ιωαννίδη που βγήκε τετ α τετ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Ρουμπέν (78’ Ζέκα), Βιλένα, Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (64’ Μπερνάρ), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Θοράρινσον, Πασαλίδης (40’ λ.τρ. Καρώ), Βούρος, Μαρινάκης (69’ Λάρσον), Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκαγιέγκος (66’ Τοράλ), Γκλάζερ, Αμπάντα, Ντίκο (66’ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε.