Παίκτης που αγωνίζεται σε ομάδα της Premier League κατηγορείται από πέντε γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Η ταυτότητα του ποδοσφαιριστή δεν έγινε γνωστή, την στιγμή που το BBC έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία πως δύο ποδοσφαιριστές ομάδων της Premier League κι ένας προπονητής βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρχές για σεξουαλικές επιθέσεις ή ενδοοικογενειακή βία, με τους συλλόγους αυτούς να μην έχουν δράσει ως τώρα επ’ αυτού.

Η γυναίκα που μίλησε στη «The Sun» και διατήρησε την ανωνυμία της ανέφερε πως βιάστηκε από τον ποδοσφαιριστή της Premier League τον Απρίλιο του 2021. Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως στράφηκε στις αρχές και κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή της τον περασμένο Ιούλιο. Έπειτα, ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη στο σπίτι του κι ακολούθησαν καταγγελίες από άλλες τέσσερις γυναίκες.

«Αν είχαν κάνει κάτι, δεν θα πήγαινα σπίτι του»

Παρά τις καταγγελίες που έγιναν στην Premier League, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον σύλλογο του ποδοσφαιριστή, δεν ελήφθησαν μέτρα εναντίον του. Σε μια από τις απαντήσεις που έλαβε το πρώτο θύμα σε ένα email, ένας από τους οργανισμούς δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για παιδιά ή ενήλικες».

Μιλώντας στο BBC μια άλλη γυναίκα ανέφερε πως αν η Premier League, ή η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας είχαν δράσει έπειτα από την αρχική καταγγελία εναντίον ενός εκ των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται υπό έρευνα, τότε δεν θα πήγαινε στο σπίτι του όπου έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Στο ίδιο μέσο, μια από τις γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση υπογράμμισε πως σκέφτηκε να αφαιρέσει τη ζωή της.