Στο «Deutsche Bank Park» δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης απόψε (30/11, 22:00, Cosmote Tv Sports 6) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Europa Conference League. Οι δύο ομάδες έχουν περάσει στα νοκ άουτ και τώρα «μάχονται» για την πρωτιά του γκρουπ.

Και το έπαθλο δεν είναι αμελητέο, πέραν του χρηματικού μπόνους. Η πρώτη θέση δίνει απευθείας θέση στους «16», ενώ η δεύτερη στέλνει σε έναν έξτρα νοκ άουτ γύρο με κάποια από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση στον όμιλό τους στο Europa League.

Ο ΠΑΟΚ θα «σφραγίσει» την πρωτιά με νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση όλα θα κριθούν στην 6η και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ. Όπως και να ‘χει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παίζει για δύο αποτελέσματα μιας και στο φινάλε υποδέχεται την αδιάφορη Ελσίνκι στην Τούμπα και θα εξαρτάται από τον ίδιο. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θέλει μονάχα του τρεις βαθμούς και αν είναι δυνατόν να πάρει και το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας (είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς).

Το πλάνο του Λουτσέσκου

«Εχουμε πάρει ήδη την πρόκριση, όντας μαθηματικά στη δυάδα. Η Άιντραχτ είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ποιότητα, παίζει στο πιο δυνατό πρωτάθλημα στον κόσμο. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε τη μάχη μας και να πάρουμε την πρόκριση από την πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, ακόμα και να το παίξουμε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Μετά το πρώτο ματς και την ήττα τους στην Τούμπα μας λαμβάνουν περισσότερο υπόψη. Είναι σημαντικό και το πως αρχίσουμε το ματς, αλλά και το πως θα τελειώσουμε», είπε ο Λουτσέσκου.

Ο Λουτσέσκου, τώρα, δεν υπολογίζει στον μπακ Ραχμάν Μπάμπα. Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός είναι οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τόμας, Σαμάτα, Τζίμας.

Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την ανάγκη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με δεδομένο πως οι Γερμανοί θέλουν τη νίκη, αναμένεται να προσεγγίσουν το ματς επιθετικά κι αυτό σημαίνει πως ο «δικέφαλος του Βορρα» θα έχει τη δυνατότητα να βρει χώρους για να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Εξάλλου λείπει κι ο σέντερ μπακ Ρόμπιν Κοχ, ίσως ο κορυφαίος αμυντικός του γερμανικού συλλόγου.

Από τη μεριά του, ο προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ντίνο Τόπμελερ, τόνισε: «Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ποιότητα, που έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια στη σεζόν. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας και να δείξουμε ψυχραιμία. Δεν πρόκειται ωστόσο για εκδίκηση για το πρώτο παιχνίδι, απλά θέλουμε να κατακτήσουμε την κορυφή».

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Κλάκσβικ-Σλόβαν Μπρατισλάβας
  • Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Λιλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Λιλ 8
  2. Σλόβαν Μπρατισλάβας 7
  3. Κλάκσβικ 4
  4. Ολίμπια Λιουμπλιάνας 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μπρέινταμπλικ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • Γάνδη-Ζόρια Λουχάνσκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Γάνδη 10
  2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 9
  3. Ζόρια Λουχάνσκ 4
  4. Μπρέινταμπλικ 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Αστάνα-Ντ. Ζάγκρεμπ
  • Μπαλκάνι-Βικτόρια Πλζεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Βικτόρια Πλζεν 12
  2. Αστάνα 4
  3. Μπαλκάνι 4
  4. Ντ. Ζάγκρεμπ 3

4ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μπεσίκτας-Κλαμπ Μπριζ
  • Μπόντο Γκλιμτ-Λουγκάνο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Κλαμπ Μπριζ 10
  2. Μπόντο Γκλιμτ 7
  3. Λουγκάνο 4
  4. Μπεσίκτας 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Άλκμααρ-Ζρίνσκι
  • Άστον Βίλα-Λέγκια Βαρσοβίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Λέγκια Βαρσοβίας 9
  2. Άστον Βίλα 9
  3. Ζρίνσκι 3
  4. Άλκμααρ 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Τσουκαρίτσκι-Φερεντσβάρος
  • Φιορεντίνα-Γκενκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Φιορεντίνα 8
  2. Φερεντσβάρος 6
  3. Γκενκ 6
  4. Τσουκαρίτσκι 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Άιντραχτ Φρ.-ΠΑΟΚ
  • Ελσίνκι-Αμπερντίν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. ΠΑΟΚ 10
  2. Άιντραχτ Φρ. 9
  3. Αμπερντίν 2
  4. Ελσίνκι 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Νόρντζελαντ-Φενέρμπαχτσε
  • Σπάρτακ Τρνάβα-Λουντογκόρετς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Φενέρμπαχτσε 9
  2. Νόρντζελαντ 7
  3. Λουντογκόρετς 6
  4. Σπάρτακ Τρνάβα 1