Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στους κύκλους του NHL, της επαγγελματικής λίγκας χόκεϊ επί πάγου, καθώς μέσω των social media και του Reddit κυκλοφόρησε η φήμη πως οι Σικάγο Μπλάκχοκς έλυσαν το συμβόλαιο παίκτη τους καθώς εκείνος είχε ερωτική σχέση με τη μητέρα συμπαίκτη του.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του NHL έδιωξε τον Κόρεϊ Πέρι, έναν αστέρα με τεράστια καριέρα, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο διαδόθηκε πολύ γρήγορα η φήμη πως ο παίκτης έκανε σεξ με τη Μέλανι Μπεντάρντ, μητέρα του 18χρονου Κόνορ Μπεντάρντ. Ο Καναδός ήταν η νούμερο ένα επιλογή στο draft του 2023 και θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος πως θα γράψει ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες του αθλήματος όλων των εποχών.

Η διάψευση από την ομάδα

Κι ενώ η φήμη διαδιδόταν με μεγάλη ταχύτητα ιδίως στην πλατφόρμα Χ και τα σχόλια έπεφταν… βροχή, δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των Μπλάκχοκς ανέφεραν πως δεν είναι αλήθεια και ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Βέβαια, οι χρήστες των social media έπαιξαν το ρόλο των ντετέκτιβ και βρήκαν πως η Μέλανι Μπεντάρντ είχε ανακοινώσει πως θα ακολουθούσε το γιο της σ’ ένα από τα ταξίδια της ομάδας στις αρχές του Νοεμβρίου.

Έπειτα, ήταν η σειρά της ομάδας να πάρει θέση και να εξηγήσει γιατί έδιωξε έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τη στιγμή που έμπειροι αθλητές ανέφεραν: «Θα μας λείψει, αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ».

Ο general manager του συλλόγου, Κάιλ Ντέιβιντσον, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου για την απόφαση των Μπλάκχοκς να «κόψουν» τον Πέρι, ανέφερε μεταξύ άλλων «φωτογραφίζοντας» τη φήμη: «Σε αυτή την απόφαση δεν εμπλέκονται άλλοι παίκτες ή οι οικογένειές τους και όποιος υποθέτει κάτι διαφορετικό τότε αυτό είναι εντελώς ανακριβές και ειλικρινά, αηδιαστικό».