Το IFAB, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο που καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, συμφώνησε προφορικά για την εφαρμογή σε υψηλό επίπεδο ενός νέου κανονισμού και συγκεκριμένα αυτού της προσωρινής αποβολής, με την Premier League, όπως φαίνεται, να είναι το πρωτάθλημα που θα κάνει το… πείραμα.

Πριν δέκα μέρες είχε γίνει γνωστό ότι θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα –όπως και αυτό της αλλαγής του κανονισμού του οφσάιντ– και υπάρχει προφορική συμφωνία για να γίνει στην Premier League. Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Telegraph, προσθέτοντας πως θα εφαρμοστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα από την επόμενη σεζόν και αν όλα πάνε καλά θα μονιμοποιηθεί.

Η προσωρινή αποβολή είναι κάτι πρωτοφανές για το ποδόσφαιρο και παραπέμπει σε άλλα αθλήματα, όπως το πόλο ή το ράγκμπι. Ο παίκτης, λοιπόν, θα αποβάλλεται για δέκα λεπτά και στη συνέχεια θα επιστρέφει στο παιχνίδι, με τις περιπτώσεις στις οποίες θα μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο κανονισμός να είναι δύο.

Πρώτον, οι διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή από παίκτη που δεν είναι ο αρχηγός της ομάδας. Δεύτερον, όταν θα γίνονται κάποια κυνικά φάουλ για λόγους τακτικής. Φάουλ, δηλαδή, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι για… κάτι ενδιάμεσο στην κίτρινη και στην κόκκινη κάρτα.