Στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ο Άρης με γκολ των Μορόν και Μενέντες νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό και ανέβηκε στους 20 βαθμούς, αφήνοντας στους 28 την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που νιώθει πλέον καυτή την ανάσα όσων ακολουθούν αφού οι ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται στο -1 και ο ΠΑΟΚ στο -2.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Πράσινους να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και να γίνονται επικίνδυνοι στο 10′ μετά την άστοχη έξοδο του Κουέστα σε εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ αλλά ο Μπράμπετς πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα γενικά στο πρώτο 20λεπτο, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να είναι κυρίως σε θέση άμυνας, αφού προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό αλλά δεν τα κατάφερναν.

Στο 21′, μάλιστα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μεγάλη ευκαιρία μετά την κάθετη του Βέρμπιτς για τον Ιωαννίδη αλλά ο Κουέστα βγήκε και του έκλεισε το οπτικό πεδίο δυσκολεύοντάς τον πολύ. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που επιβεβαίωνε ότι ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα, με τους Κίτρινους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο στα επόμενα λεπτά και να έχουν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 28′ με τον Παναγίδη που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώτσιρα, πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε με τα πόδια.

Το ματς είχε σχετικά καλό ρυθμό και οι Πράσινοι είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους αφού οι Θεσσαλονικείς ήταν σωστά παραταγμένοι και δεν άφηναν χώρους, με τους πάντες να πιστεύουν, από ένα σημείο κι έπειτα, ότι το ημίχρονο θα έβγαινε χωρίς γκολ. Μέχρι που ήρθε και αυτό, τελικά, στο 43′ και ήταν για τον Άρη έπειτα από μεγάλο λάθος του Μπρινιόλι… Ο Ιταλός τερματοφύλακας καθυστέρησε να διώξει και ο Μορόν πίεσε και τελικά τον πρόλαβε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-0.

Ένα γκολ που… έβαλε φωτιά στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά γρήγορα θα μπορούσε να… σβήσει, αφού στο 45’+1′ ο Μπερνάρ πήγε για την ισοφάριση μετά την ωραία συνεργασία με τον Ιωαννίδη αλλά το σουτ ήταν άστοχο. Οι γηπεδούχοι, επομένως, πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και στο ξεκίνημα της επανάληψης έδειχναν να ελέχουν την κατάσταση αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν το ίδιο ζωηροί δημιουργικά σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Έτσι, ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να βγάλει τον Βέρμπιτς και να βάλει στο 62′ τον Τζούριτσιτς, ο οποίος θα γινόταν καθοριστικός στη συνέχεια. Όχι για την ομάδα του όμως… Στο 72′ ο Σέρβος έκανε μεγάλο λάθος στο κέντρο και οι Θεσσαλονικείς έφυγαν ωραία στην κόντρα, με τον Μπρινιόλι να νικάει αρχικά τον Μορόν αλλά να μην μπορεί να κάνει τίποτα στο δεύτερο σουτ από τον Μενέντες που έγραψε το 2-0.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, πάρα πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό και αυτό το καταλάβαιναν και οι παίκτες του, με τον Άρη, από την άλλη πλευρά, να έχει μεγάλη ώθηση και να πλησιάζει και σε τρίτο γκολ στο 89′ με το σουτ του Μορόν αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ, Νταρίντα (93′ Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (93′ Πάρντο), Παναγίδης (63′ Μενέντες), Μορόν (93′ Σαμόρα).

Παναθηναϊκός (Iβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (92′ Ρούμπεν Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (62′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.