Ο Αστέρας Τρίπολης μετρούσε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με θετικό αποτέλεσμα και τα έκανε τέσσερα με τη νίκη του με 3-1 επί της Κηφισιάς, αποτέλεσμα που τον φέρνει πιο κοντά στην πρώτη 6άδα ενώ οι νεοφώτιστοι, από την άλλη πλευρά, παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και να έχουν την πρώτη τους στιγμή με το σουτ του Πρίτσα στο 7′ που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, για να ακολουθήσει τελικά λίγα λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων… Στο 13′, συγκεκριμένα, ο Γκος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μάντζης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ένα γκολ που έδωσε ώθηση στον Αστέρα, ο οποίος είχε ευκαιρία στο 19′ με το γύρισμα του Γκαρθία για τον Κρέσπι τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μασούρας, για να ακολουθήσει στο 20′ το δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Γκαρθία και ενώ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά. Η Κηφισιά προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Αντερέγκεν στο 24′ και τελικά αντί για ισοφάριση ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Στο 34′ ο Μάντζης έβαγαλε τρομερή κάθετη μπαίά για τον Κρέσπι που βρέθηκε απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο και πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-2, βάζοντας βάσεις νίκης για την ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, η Κηφισιά θα μπορούσε να μειώσει πριν το τέλος του ημιχρόνου αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μποτία στο 40′.

Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το γκολ και με την έναρξη της επανάληψης αλλά ο Οζέγκοβιτς δεν τα κατάφερε σε δύο περιπτώσεις, με τον Αστέρα να προσέχει περισσότερο την άμυνά του, να διαχειρίζεται την κατάσταση και να κλειδώνει οριστικά τη νίκη στο 73′, όταν από κόρνερ του Γκος ο Τζουκάνοβιτς έκανε ωραίο τελείωμα στην κίνηση για το 0-3.

Τα πάντα, πλέον, είχαν κριθεί και από εκεί και πέρα το μόνο που κατάφερε η Κηφισιά ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 88′ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Μπιφουμά εκτός περιοχής (1-3).

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (84΄ Παρράς), Λάντρ, Μποτία (71΄ Ίλιεφ), Μασούρας, Βαφέας, Ιπαλίμπο, Οζέγκοβιτς, Πρίτσας (84΄ Μπιφουμά), Αντερέγκεν (71΄ Ματέους Σάντος), Τετέι.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (88΄ Άλβαρες), Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Γκος (78΄ Σουρλής), Καλτσάς (Σίτο), Μουνάφο (87΄ Ντιαρά), Κρεσπί (78΄ Ζουγκλής), Μάντζης.