Τα νέα δεν είναι και τα καλύτερα για τον Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, θρύλο του μπάσκετ στο Πουέρτο Ρίκο και ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες έχοντας περάσει από Γυμναστικό Λάρισας, Ηράκλειο, Άρη και ΠΑΟΚ, αφού ανακοίνωσε μέσω των social media ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο.

Ο Ορτίθ, 60 ετών πλέον, υπήρξε ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα για να παίξουν μπάσκετ, ενώ ήταν ηγέτης της εθνικής ομάδας της χώρας του, η οποία συχνά κοντραριζόταν τη δεκαετία του ’90 με τη δική μας σε Μουντομπάσκετ.

Η είδηση, επομένως, ότι πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο γίνεται δεκτή με λύπη όχι μόνο από τους συμπατριώτες του αλλά και από τους Έλληνες φιλάθλους με τον ίδιο να αναφέρει τα εξής σε μήνυμά του στα social media…

«Ως άνθρωπος που έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου, πρέπει να σας ενημερώσω ότι στις 2 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι πάσχω από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όλοι στην οικογένειά μου είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με θετική σκέψη, παρ’ όλο που δεν είναι εύκολο. Θα δώσω το μέγιστο όπως έκανα πάντα στο γήπεδο και σε όλες τις προηγούμενες δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Ζητάμε μόνο να προσευχηθείτε για εμάς.

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους νέους ηλικίας 45 έως 50 ετών. Μην φοβάστε την κολονοσκόπηση. Η θεραπεία είναι η πρόληψη. Πρέπει να το σκεφτείτε. Πίστευα πως ήταν κάτι άλλο, αλλά έκανα το τεστ, προέκυψε ότι έχω αυτό τον καρκίνο».