Ο Πάπου Γκόμες έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο χρόνων από το ποδόσφαιρο μετά την αποκάλυψη, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια, ότι είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2022, με τον παίκτη της Μόντσα και της εθνικής Αργεντινής να υποστηρίζει πως όλα έγιναν λόγω ενός λάθους της συζύγου του.

Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση αφού στις 20 Οκτωβρίου, πριν ένα μήνα δηλαδή, ανακοινώθηκε ότι ο Γκόμες είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ… ένα χρόνο πριν, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2022, όταν έπαιζε στη Σεβίλλη. Μια αποκάλυψη που είχε ως συνέπεια να του επιβληθεί αποκλεισμό δύο χρόνων και με δεδομένη και την ηλικία του, αφού είναι 35 ετών, πιθανότατα η καριέρα του λαμβάνει τέλος.

Μια εξέλιξη για την οποία ευθύνεται η σύζυγός του, όπως είπε ο ίδιος ο Γκόμες προς την αρμόδια επιτροπή, θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε. «Γύρισα σπίτι με βήχα, γι’ αυτό και η γυναίκα μου, μου έδωσε κατά λάθος μια κουταλιά από το σιρόπι με σκοπό να ηρεμήσει την επαναλαμβανόμενη ενόχληση του βήχα», είπε σχετικά ο Γκόμες και το ίδιο υποστήριξαν και οι δικηγόροι του.

«Ήταν ασυνείδητη κατάποση που προκλήθηκε από λάθος της συζύγου του αθλητή», είναι η υπερασπιστική γραμμή του Γκόμες, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει την τιμωρία.