Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται τη Γαλλία στην OPAP Arena για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 και η L’Equipe αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για το οποίο δεν είχε και τα καλύτερα λόγια.

Οι Τρικολόρ έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Euro 2024 ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία του στα μπαράζ του Μαρτίου, όπου πρώτος αντίπαλος θα είναι το Καζακστάν. Το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με λίγα λόγια, δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι όμως σημαντικό για το γόητρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι και στα καλύτερά του.

Γεγονός στο οποίο αναφέρεται και ο γαλλικός Τύπος, με την L’Equipe να κάνει σχετικό θέμα στην ιστοσελίδα της έχοντας μια φωτογραφία από το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που διακόπηκε και αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «ία οπαδών, αδυναμίες πληρωμών, διαφθορά, ύποπτα στοιχήματα. Οι ελληνικές ομάδες μάταια αγωνίζονται να εξαφανίσουν τα κακά που τους υπονομεύουν».

Παρόμοια σχόλια υπάρχουν και σε άλλα γαλλικά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα «So Foot», όπου αναφέρουν: «Ένα περιβάλλον που κυριαρχείται από βία και διαφθορά, περιορισμένο επίπεδο παιχνιδιού και ανύπαρκτη αθλητική πολιτική. Όπως κι η Ελλάδα, έτσι και το ποδόσφαιρο της χώρας παλεύει να βγει από την μαυρίλα».

L'Equipe για ελληνικό ποδόσφαιρο