Ο Γιάνικ Σίνερ είχε νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον όμιλο του ATP Finals αλλά η μοίρα, χάρη και στα υπόλοιπα αποτελέσματα του Ιταλού, τους έφερε αντιμέτωπους εκ νέου στον τελικό, με τον Σέρβο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, να επικρατεί με 2-0 σετ και να φεύγει από το Τορίνο με ακόμη ένα τρόπαιο.

Στη 2η αγωνιστική των ομίλων ο απίθανος Ιταλός, ο οποίος έγραψε ιστορία με όσα έκανε φέτος στο ATP Finals, είχε νικήσει τον Σέρβο. Έτσι, ο Σίνερ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «4» και ο Τζόκοβιτς κινδύνευε άμεσα για αποκλεισμό. Αυτός που τον κράτησε ζωντανό, όμως, ήταν ο Ιταλός, ο οποίος αν και αδιάφορος στην 3η αγωνιστική έπαιξε κανονικά το παιχνίδι με τον Ρούνε και τον νίκησε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Τζόκοβιτς να προκριθεί στους ημιτελικούς και εκεί καθάρισε τον Αλκαράθ και πέρασε στον τελικό, όπου βρήκε ξανά απέναντί του τον Σίνερ. Ο Σέρβος είχε, επομένως, την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την ήττα του πριν λίγες μέρες και ακριβώς αυτό έκανε.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ο «Νόλε» σέρβιρε εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και από εκεί και πέρα αρκούσε ένα break σε κάθε σετ για να πάρει αυτό που ήθελε: 6-3 στο πρώτο, 6-3 στο δεύτερο και με το 2-0 ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 98ο τίτλο της καριέρας του.

Παράλληλα, συνεχίζει να γράφει ιστορία ως ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους σε Grand Slam (24), σε Tour Finals (7) και σε Masters (40)!

Τα σετ: 6-3, 6-3