Το τένις είναι το Νο1 θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ και ο λόγος είναι ο εκπληκτικός Γιάνικ Σίνερ που επικράτησε με 2-1 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του ATP Finals στο Τορίνο, πανηγύρισε την 61η νίκη του μέσα στο 2023 κάνοντας ρεκόρ για Ιταλό τενίστα και περιμένει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς ή Κάρλος Αλκαράθ με στόχο τον 10ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Σίνερ άρχισε τις υποχρεώσεις του στο ATP Finals με νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά και από εκεί και πέρα είναι ασταμάτητος: Νίκησε και τον Τζόκοβιτς στον όμιλο, νίκησε και τον Ρούνε στη συνέχεια, έγινε ο πρώτος Ιταλός που προκρίθηκε στην 4άδα του συγκεκριμένου τουρνουά και τώρα πήγε και στον τελικό.

Αντιμετωπίζοντας τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό, ο 22χρονος Ιταλός πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχασε το δεύτερο με 7-6 και στο τρίτο, με το κοινό να έχει ξεσηκωθεί υπέρ του, έκανε περίπατο και με 6-1 έκανε το 2-1 στα σετ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Αυτή ήταν η 61η νίκη, αριθμός-ρεκόρ για Ιταλό, του Σίνερ μέσα στο 2023 και περιμένει πλέον να δει ποιος εκ των Τζόκοβιτς ή Αλκαράθ θα είναι ο αντίπαλός του στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον 10ο και πιο λαμπερό, μέχρι τώρα, τίτλο της καριέρας του.