Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- Χοντρό αλάτι και αλεσμένο πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ πατάτας και τον μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Σε ένα τρίτο μπολ, τοποθετήστε 1 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά.
- Σχηματίστε το μείγμα πατάτας σε μικρούς κορμούς.
- Κυλήστε στο αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια, βουτήξτε στο αυγό και, στη συνέχεια, κυλήστε στη φρυγανιά για να καλυφθεί.
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις κάψει τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά παρτίδα, γυρίζοντας ανά διαστήματα.
- Τοποθετήστε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.