Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Χοντρό αλάτι και αλεσμένο πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ πατάτας και τον μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ, τοποθετήστε 1 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά.
  4. Σχηματίστε το μείγμα πατάτας σε μικρούς κορμούς.
  5. Κυλήστε στο αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια, βουτήξτε στο αυγό και, στη συνέχεια, κυλήστε στη φρυγανιά για να καλυφθεί.
  6. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις κάψει τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά παρτίδα, γυρίζοντας ανά διαστήματα.
  7. Τοποθετήστε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.