Είναι γνωστό πως η ATP δίνει μεγάλα μπόνους στους τενίστες που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά τένις ATP Finals. Γι’ αυτό και παρόλο που είναι η τελευταία διοργάνωση στο φινάλε μιας κοπιαστικής και μαραθώνιας σεζόν, όλα τα μεγάλα ονόματα θέλουν να αγωνιστούν. Τα χρήματα είναι πάντα ένας σημαντικός λόγος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τώρα, τραυματίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι του κι αποχώρησε από το τουρνουά, πηγαίνοντας να γιορτάσει με την αγαπημένη του Πάουλα Μπαντόσα τα γενέθλιά της. Για τον κόπο του, όμως, να παίξει ένα παιχνίδι κι άλλα τρία games από το άλλο, πήρε σχεδόν 250.000 δολάρια!

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε διαψεύσει τις φήμες περί τραυματισμού πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, αλλά ήταν εμφανές τόσο στην ήττα του από τον Γιανίκ Σίνερ όσο και στα 17 λεπτά, που άντεξε στο court με τον Χόλγκερ Ρούνε, πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε πως γι’ αυτό το διάστημα που έπαιξε έλαβε 73.000 ευρώ από τους διοργανωτές, οι οποίοι χρέωσαν ακριβά τα εισιτήρια της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Τορίνο και ίσως αυτός να ήταν ένας λόγος που ο «Στεφ» άκουσε αποδοκιμασίες από το κοινό.

Συνολικά, ο Τσιτσιπάς πήρε 244.000 δολάρια για την παρουσία του στο Τορίνο. Όποιος παίξει τρία ματς στη φάση των ομίλων παίρνει 330.000 κι αν νικήσει κιόλας μπορεί να φτάσει στις 390.000, ενώ όποιος κατακτήσει το τρόπαιο αμείβεται με 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτό το… ταμείο ο Τσιτσιπάς πλησίασε στα πέντε εκατομμύρια δολάρια, έσοδα από τους αγώνες τένις αυτή τη σεζόν.