Στο «Λα Μπομπονέρα» η Αργεντινή υποδέχθηκε την Ουρουγουάη για την 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής και ηττήθηκε με 2-0. Κατά τη διάρκεια του ματς υπήρξε μεγάλη ένταση όπως ήταν αναμενόμενο σ’ αυτό το παραδοσιακό ντέρμπι. Ο Λιονέλ Μέσι, όμως, βγήκε εκτός εαυτού κι έπιασε αντίπαλο από τον λαιμό.

Στο 19ο λεπτό έπειτα από μαρκάρισμα του Ουγάρτε της Ουρουγουάης στον Ντε Πολ, ο Μέσι «άρπαξε» τον Ολιβέρα. Μετά το ματς ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας πως οι νεότεροι παίκτες πρέπει να μάθουν να σέβονται τους μεγαλύτερους. Επίσης, σημείωσε πως η Ουρουγουάη έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη.

Από τη μεριά του, ο προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, μίλησε το ίδιο μήκος κύματος. «Τους άξιζε η νίκη, χωρίς αμφιβολία. Δεν βρήκαμε ποτέ τον τρόπο, αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να το διορθώσουμε με κάποιες αλλαγές, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν η μέρα μας» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έρχεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έδειξε αρκετά σημάδια ότι μπορεί να ξεφύγει από δύσκολες καταστάσεις. Εδώ χάνεις και κερδίζεις ως ομάδα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δώσεις τα εύσημα στον αντίπαλο. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι επειδή είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν θα χάσουμε ποτέ. Δεν είμαστε αξεπέραστοι, το είπα και θα συνεχίσω να το λέω. Ο παίκτης νιώθει υποστήριξη από τη στήριξη του κόσμου, ελπίζω να είναι πάντα έτσι».