Μετά την ήττα στη Μασσαλία η ΑΕΚ έχασε και στην OPAP Arena, με 0-2 αυτή τη φορά, από τη Μαρσέιγ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον στην 3η θέση του ομίλου της στο Europa League και στο -3 από τη 2η και αν θέλει να προκριθεί στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα πρέπει να κάνει δύο νίκες στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Μέσα σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι φώναξαν ακόμη μία φορά για τη φιλία τους, οι Μασσαλοί μπήκαν καλύτερα στο ματς, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 16′ θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα αλλά ο Βιτίνια δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε μετά την πάσα από δεξιά ενώ ο Κοντογκμπιά, στην εξέλιξη της φάσης, ήταν άστοχος.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε την… προειδοποίηση για αυτό που ερχόταν: Κόρνερ του Κλος στο 25′, κακή έξοδος του Αθανασιάδη και ο Μπεμπά, τον οποίο έχασε ο Γκατσίνοβιτς στο μαρκάρισμα, έκανε το 0-1. Έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για ακόμη μία φορά έμεινε πίσω στο σκορ, γεγονός που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, την επηρέασε ψυχολογικά.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν φανερό ότι ήθελαν να αντιδράσουν αλλά ήταν επίσης φανερό και ότι υπήρχε νευρικότητα, με συνέπεια να γίνονται λάθη και να μην μπορούν να απειλήσουν πραγματικά τους Γάλλους, οι οποίοι είχαν κατοχή μπάλας 57% και στο 33′ είχαν ευκαιρία για το 0-2 με νέα κεφαλιά του Μπεμπά αλλά αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλη επέμβαση, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, δεν ήταν καλό για την ΑΕΚ, ήταν όμως τέτοιο το ξεκίνημά της στο δεύτερο αφού άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση. Ο Λιβάι Γκαρσία, όμως, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Λόπεθ μετά τη σέντρα του Άμραμπατ στο 51′ ενώ ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ απέκρουσε με το ένα χέρι το ωραίο συρτό σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 55′.

Ήταν δύο φάσεις που ζέσταναν ξανά τους οπαδούς των Κιτρινόμαυρων αλλά στο 62′ χρειάστηκε η απόκρουση του Αθανασιάδη στην κοντινή προβολή του Βιτίνια για να μη γίνει το 0-2, με τους φιλοξενούμενους να υπενθυμίζουν στην πρωταθλήτρια Ελλάδας ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Και επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια…

Ο Αλμέιδα προσπάθησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του με τις αλλαγές του και αλλά οι περισσότεροι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό, αναπόφευκτα, σημαίνει ότι δεν ήταν καλή και η ομάδα… Στο 80′, μάλιστα, οι Γάλλοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Βιτίνια, με την Ένωση να πιέζει αρκετά στα τελευταία λεπτά και να έχει πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 89′ με την κεφαλιά του Τσούμπερ που απέκρουσε ο Λόπεθ.

Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 1-1 αλλά δεν έγινε και τελικά στο 93′ ήρθε το 0-2 από τον Σαρ στην αντεπίθεση μετά την ασίστ του Βερετού, με τα πράγματα να δυσκολεύουν πολύ πλέον σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και ο ρεαλιστικός στόχος μάλλον πρέπει να είναι η 3η θέση και το εισιτήριο για το Europa Conference League.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (4 αγωνιστικές)
Μαρσέιγ 8
Μπράιτον 7
ΑΕΚ 4
Άγιαξ 2

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63′ Πόνσε).

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Κοντογκμπιά, Ωετερού, Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Αρίτ, Βιτίνια, Κορέα (59′ Σαρ).