Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη φετινή σεζόν έχοντας να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα τραυματισμών και τώρα προστίθεται ακόμη ένα και μάλιστα μεγάλο αφού ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και θα μείνει μακριά από τα παρκέ για δύο μήνες.

Όλοι στις τάξεις των Πράσινων, από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέχρι και τον τελευταίο οπαδό, ήξεραν και ξέρουν ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να είναι απολύτως έτοιμη η ομάδα αφού δεν έχει μόνο νέο προπονητή αλλά εντελώς διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Το τελευταίο πράγμα που ήθελε ο Εργκίν Αταμάν, επομένως, ήταν να υπάρχουν τραυματισμοί αλλά τελικά υπάρχουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει για καιρό τον Παπαπέτρου, είδε τους Σλούκα και Βιλντόζα να ταλαιπωρούνται από διάφορα προβλήματα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν και τώεα ήρθε το σοκ με τον Ερνανγκόμεθ: Συντριπτικό κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και νοκ άουτ για δύο μήνες.

Ο τραυματισμός προέκυψε σε μια από τις τελευταίες φάσεις της προπόνηση της Τρίτης (7/11), όταν η μπάλα βρήκε πάνω στο μικρό δάχτυλο, με τον Ισπανό να νιώθει αμέσως έντονο πόνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υποβληθεί σε μαγνητική, τα αποτελέσματα της οποίας πάγωσαν τον Αταμάν και τους συμπαίκτες του Χουάντσο.

Παρόμοιο τραυματισμό είχε υποστεί ο Ντίνος Μήτογλου λίγο πριν το Μουντομπάσκετ αλλά στην περίπτωσή του το κάταγμα ήταν ρωγμώδες και όχι συντριπτικό, αποτέλεσμα να προστατευτεί για τρεις εβδομάδες και να αποφύγει τα χειρότερα, τα οποία τελικά δεν αποφεύγει ο Ερνανγκόμεθ.