Με μήνυμά του στα social media, o επιθετικός της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίας, ζήτησε από τους απαγωγείς του πατέρα του, δηλαδή στελέχη του ELN, να τον απελευθερώσουν.

Ο Κολομβιανός άσος προηγουμένως σκόραρε στην ισοπαλία 1-1 των «κόκκινων» με την Λούτον στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ» για την 11η αγωνιστική της Premier League. Μάλιστα, ήταν το δικό του γκολ που γλίτωσε την ομάδα του από την ήττα στην έδρα της νεοφώτιστης.

Στη διάρκεια του πανηγυρισμού του, ο Ντίας σήκωσε τη φανέλα του και φανέρωσε μια μπλούζα από μέσα που έγραφε: «Ελευθερία για τον πατέρα μου». Ο ποδοσφαιριστής πριν από δέκα μέρες περίπου έμαθε πως ο ELN απήγαγε τους γονείς του. Πρώτα, άφησε ελεύθερη τη μητέρα του. Τώρα, περιμένει να μάθει την τύχη του πατέρα του Μανουέλ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κολομβίας, αναμενεται να αφεθεί κι αυτός ελεύθερος αν και είναι άγνωστο το πότε.

Έπειτα, σε ανάρτηση του στο Instagram, ο 26χρονος άσος της Λίβερπουλ ζήτησε από τον ELN να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα του το συντομότερο δυνατό.

Το μήνυμα του Ντίας

«Αυτό το γκολ είναι για την ελευθερία του πατέρα μου και όλων των απαχθέντων στη χώρα μου. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας. Δεν σας μιλάει κάποιος παίκτης. Σήμερα σας μιλάει ο Λούτσο Ντίας, ο γιος του Λουίς Μανουέλ Ντίας. Ο Μανέ, ο μπαμπάς μου, ένας σκληρά εργαζόμενος άνδρας και στήριγμα της οικογένειας, έχει απαχθεί.

Ζητώ από τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα μου το συντομότερο δυνατό. Ζητώ επίσης από τους διεθνείς οργανισμούς να εργαστούν για να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή του. Το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, το κάθε λεπτό, ανησυχούμε όλο και περισσότερο.

Δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε τα απαίσια αισθήματα της οικογένειάς μου και θα είναι τα ίδια για όσο διάστημα δεν γυρίζει σπίτι», ανέφερε.