Ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου (4/11, 22:00) στο Μαρακανά και είναι μάχη Βραζιλιάνων με Αργεντίνους αφού στον τελικό προκρίθηκαν η Φλουμινένσε και η Μπόκα Τζούνιορς, με αποτέλεσμα στο Μετρό του Ρίο Ντε Τζανέιρο να πέσει… πολύ ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Περισσότεροι από 100.000 Αργεντίνοι έχουν ταξιδέψει στη Βραζιλία, με τους περισσότερους εξ αυτών φυσικά να μην έχουν εισιτήριο, με αφορμή τον τελικό και τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει διάφορα σκηνικά στο Ρίο.

Γενικά, το κλίμα είναι τέτοιο ώστε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής, η αντίστοιχη UEFA, να σκεφτεί σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού μπροστά σε άδειες εξέδρες για λόγους ασφαλείας αλλά τελικά αποφασίστηκε να μη γίνει κάτι τέτοιο.

Το Μαρακανά, επομένως, θα είναι κατάμεστο από τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι πάντως έχουν… ήδη αρχίσει τον δικό τους «τελικό» παίζοντας ξύλο στο Μετρό της πόλης, με τους υπόλοιπους που ήταν εκεί απλά για να μετακινηθούν από ένα σημείο του Ρίο σε κάποιο άλλο να ζουν με τρόμο τα όσα γίνονταν.