«Ο δικός του χρυσός θα έρθει», έγραψε στο σημερινό (3/11) πρωτοσέλιδό της η γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ Equipe» για τον Κίλιαν Μπαπέ και το ενδεχόμενο να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα μια μέρα. Το θέμα είναι με τη φανέλα ποιας ομάδας θα το κάνει αυτό.

Με το σίριαλ του μέλλοντός του να κρατάει παραπάνω κι από την «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου και να έχει και περισσότερες ανατροπές, το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γάλλος επιθετικός παραμένει στον… αέρα. «Μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλειστεί η επέκταση της παραμονής του στην Παρί Σεν Ζερμέν», ανέφερε η ίδια πηγή. Νέα δεδομένα, λοιπόν. Ας αναλύσουμε πως έχει η κατάσταση…

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν

Πριν από μερικές ημέρες η ισπανική αθλητική εφημερίδα «MARCA» (που έχει πάει τον Μπαπέ καμιά δεκαριά φορές ως τώρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενίοτε «πακέτο» με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, για να διαψευστεί έπειτα) υποστήριξε πως στη «βασίλισσα» νιώθουν σίγουροι για τις πιθανότητές τους να πάρουν τον 24χρονο Γάλλο επιθετικό που έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο οποίο περιέχεται οψιόν επέκτασης ως το 2025.

Ο Μπαπέ έχει πει πως δεν θα κάνει χρήση αυτής της οψιόν. Επίσης έχει πει πως δεν θα πάρει οποιαδήποτε απόφαση πριν από το τέλος της σεζόν. Παρασκηνιακά, όμως, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αναφέρουν ό,τι θα ντυθεί στα λευκά.

Βέβαια, τα οικονομικά της Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον δεν είναι καλά, παρόλο που η ίδια υποστηρίζει το αντίθετο. Θα πάρει τρίτο δάνειο σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει την αναμόρφωση του γηπέδου της. Ήδη ο δανεισμός της ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ. Ψάχνει, παράλληλα, να κινήσει κι άλλους μοχλούς για να βρει έσοδα. Η απόκτηση του Μπαπέ έστω κι ελεύθερου δεν είναι… δωρεάν. Υπολογίζεται πως θα χρειαστεί 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ για το μπόνους υπογραφής κι έπειτα ο Μπαπέ δεν αναμένεται να παίρνει κάτω από 70 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως, ήτοι 35 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» κι αυτά χωρίς τα έξτρα.

Και κάπου εκεί εμφανίζεται η Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Μπαπέ φαίνεται να νιώθει καλά με το πού πάει το κλαμπ μετά τις αποχωρήσεις των Νεϊμάρ, Λιονέλ Μέσι και Μάρκο Βεράτι. Του πήραν τους παίκτες που ήθελε (Ουσμάν Ντεμπελέ, Ραντάλ Κολό Μουανί, Λούκας Ερναντέζ) και παράλληλα του αρέσει η πειθαρχία που έχει επιβάλλει ο Λουίς Ενρίκε.

Αουτσάιντερ η Λίβερπουλ

Στο μεταξύ, υπάρχει και το… φάντασμα της Premier League που πλανάται τόσο πάνω από το Παρίσι όσο και πάνω από τη Μαδρίτη. Διότι ναι μεν η Παρί Σεν Ζερμέν ως γαλλική ομάδα μπορεί να του προσφέρει το… πατριωτικό στοιχείο στη «μάχη» για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας – άλλωστε οι Γάλλοι είναι διοργανωτές του βραβείου – με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει στην υπηρεσία της την πιο ισχυρή μηχανή προπαγάνδας στην ιστορία του αθλητισμού, αλλά το κορυφαίο πρωτάθλημα είναι η Premier League. Κι εκεί παίζει ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να τον αποκτήσουν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει εκτός κούρσας αυτή την στιγμή. Η Μάντσεστερ Σίτι επίσης, όπως και η Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ φέρεται να είναι το αουτσάιντερ στην υπόθεση με τον Μπαπέ να ελκύεται από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.