Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά τένις WTA Finals που διεξάγεται στο Κανκούν του Μεξικού και συμμετέχουν οι οκτώ καλύτερες τενίστριες της χρονιάς. Έχασε με 2-1 σετ από την Ελένα Ριμπάκινα [6-0, 6-7 (4-7), 7-6 (7-2)] και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του θεσμού.

Η Μαρία Σάκκαρη σχεδόν 24 ώρες αφότου έχασε με 2-0 σετ από την Αρίνα Σαμπαλένκα σε ματς όπου πήρε μονάχα ένα game κι έβαλε τα κλάματα στον πάγκο εξαιτίας της κακής της εμφάνισης, άρχισε και πάλι άσχημα και δεν πήρε ούτε game στο πρώτο σετ. Καθισμένη στον πάγκο άκουγε τον προπονητή της Τομ Χιλ να την ενθαρρύνει να προσπαθήσει και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά εκείνη του είπε «έχω τελειώσει» και του έκανε και νόημα με το χέρι της.

Παρόλο που εκείνη την στιγμή έβλεπε το χειρότερο σενάριο να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια της, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών στη συνέχεια έδειξε και τη νοοτροπία της. Δεν το έβαλε κάτω, πήρε το δεύτερο σετ στο tie-break και πάλεψε ως το τέλος για τη νίκη. Στο τρίτο σετ, όμως, η τύχη δεν της χαμογέλασε και έχασε στο tie-break κι έμεινε εκτός συνέχειας. Πλέον, της απομένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρώσει την παρουσία της στο WTA Finals και θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πέγκουλα, η οποία έχει περάσει στην τελική 4άδα. Για την άλλη θέση από τον πρώτο όμιλο θα παλέψουν η Ριμπάκινα με την Σαμπαλένκα.

Η Ριμπάκινα, στο μεταξύ, μίλησε για τη Μαρία Σάκκαρη μετά το τέλος του ματς και τόνισε: «Νομίζω η Μαρία προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην επιφάνεια. Δεν είναι και η καλύτερη επιφάνεια. Όλες μας έχουμε αυτό το πρόβλημα».

«Ξεπέρασα το φόβο μου»

Μετά το ματς η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε: «Ήμουν στρεσαρισμένη. Μάλλον το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα ήταν στο μυαλό μου. Η μεγαλύτερή μου νίκη σε αυτό το ματς ήταν ότι ξεπέρασα το φόβο μου και βρέθηκα πόντους μακριά από το να κερδίσω το παιχνίδι.

Πίστευα πως θα έχανα χωρίς να παίξω καλά και θα τέλειωνε άσχημα η σεζόν. Αλλά αυτή η εμφάνιση είναι ενθαρρυντική γιατί ένα μέρος του εαυτού μου μού έλεγε πως δεν μπορούσα να το κάνω. Είχα δύο “πλάσματα” να παλεύουν στο μυαλό μου και στον εαυτό μου τον ίδιο. Είμαι χαρούμενη που το ξεπέρασα γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσω δύο ματς με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε να τελειώσει άσχημα, αλλά τελικά έφτασα κοντά στη νίκη».