Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Βόλο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και με γκολ των Λιάβα και Ντουάρτε επικράτησε με 2-0 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας τους ηττημένους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν… ντέρμπι ουραγών και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα. Οι Θεσσαλοί κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσουν το γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 20′ με το ωραίο σουτ του Τρουγιέ, το οποίο όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν η καλύτερη φάση του Βόλου, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να μην είναι καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά να καταφέρνουν στις καθυστερήσεις του και συγκεκριμένα στο 45’+2′ να πάρουν το προβάδισμα με τον Λιάβα μετά την ασυνεννοησία στην αντίπαλη άμυνα.

Αυτό το γκολ, όπως φάνηκε, άλλαξε την ψυχολογία των δύο ομάδων, με τον Παναιτωλικό να μπαίνει καλύτερα στο β’ μέρος, να απειλεί στο 50′ και στο 52′ με σουτ των Χουάνπι και Ντουάρτε αντίστοιχα και γενικά να μη νιώθει κάποιον κίνδυνο αφού ο Βόλος ήταν κακός. Τόσο κακός ώστε να μην καταφέρει ποτέ να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που έψαχναν το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν το τρίποντο. Και το έκαναν στο 80′.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Χουάνπι ο Μπ. Ντουάρτε με κεφαλιά από κοντά έκανε το 2-0 και η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (90′ Νικολάου), Πέρες (90′ Τσιγγάρας), Μπαλντασάρα (70′ Σενγκέλια), Τορεχόν, Φρ. Ντουάρτε (70′ Χατζηθεοδωρίδης), Βοϊλης (78′ Πέδρο).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (78′ Μπερτόλιο), Γκλάβτσιτς, Τρουϊγέ (69′ Ντέλετιτς), Κόμπα, Κορνέ (54′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (69′ Ενγκίν), Γκαρσία.