Στις 7 Σεπτεμβρίου, η μεταγραφική περίοδος έκλεισε επίσημα τις πόρτες της στη Σαουδική Αραβία μετά από ένα καλοκαίρι που έσπασε ρεκόρ. Πράγματι, αρκετές ομάδες της Saudi Pro League επένδυσαν μαζικά και ενισχύθηκαν με πολλά αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για να απαντήσει στην Αλ Νασρ, που έκανε δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον Ιανουάριο του 2023, και στην Αλ-Ιτιχάντ, που πόνταρε στον Καρίμ Μπενζεμά, η Αλ Χιλάλ αποφάσισε να κάνει τον Νεϊμάρ το νέο της αστέρι. Μετά από έξι χρόνια παρουσία στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Βραζιλιάνος είπε «ναι» στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας αλλά δεν πρόλαβε να λάμψει στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής.

Ο σύλλογος δεν δίστασε να ποντάρει 90 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς μπόνους) για τη μεταγραφή του, στρώνοντας παράλληλα το κόκκινο χαλί για αυτόν, αλλά πριν προλάβει να… ανταποδώσει τραυματίστηκε σοβαρά με την Εθνική Βραζιλίας και αναμένεται να απουσιάσει τουλάχιστον εννέα μήνες από την αγωνιστική δράση.

Ο σαουδαραβικός σύλλογος καλείται τώρα να βριε μια λύση και αναζητά το νέο του αστέρι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Alriyadh, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στον σύλλογο, δύο παίκτες έχουν μπει στο στόχαστρο ως πιθανοί αντικαταστάτες του Νεϊμάρ. Φυσικά ο πρώτος είναι ο Λιονέλ Μέσι τον οποίο η Αλ Χιλάλ «φλέρταρε» και το περασμένο καλοκαίρι όμως ο Αργεντινός επέλεξε την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όμως η ομάδα της Φλόριντα δεν θα παίξει στα play-off του MLS κι ως εκ τούτου, η Αλ Χιλάλ σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί και να επιχειρήσει να πάρει δανεικό τον pulga.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει και την περίπτωση του Κιλιάν Μπαπέ. Το περασμένο καλοκαίρι οι Σαουδάραβες έκαναν μια σπουδαία πρόταση στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018 που αρνήθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά εκείνος αποφάσισε να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Παρισιού. Το όνομά του εξακολουθεί σταθερά να συνδέεται με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτό δεν αποτρέπει την Αλ Χιλάλ από το να κάνει την προσπάθειά της.

Πηγή: gazzetta.gr