Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν όλοι τα μέτρα τους και αυτά για την ασφάλεια της αποστολής της Μακάμπι Τελ Αβίβ που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική της Euroleague είναι πιο δυνατά από ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πάντα όταν μετακινείται η Μακάμπι, η «ομάδα του λαού» όπως αποκαλείται στο Ισραήλ, μετακινείται και ένα τμήμα της αστυνομίας της χώρας. Οι Ισραηλινοί φροντίζουν πάντα ώστε να έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, οπότε κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα για κάποιον αγώνα η αποστολή τους ήταν… δυνατή.

Ο καθένας, επομένως, μπορεί να καταλάβει πόσο πιο σημαντική είναι η ασφάλεια τώρα, έπειτα από οσα γίνονται στη Μέση Ανατολή. Έτσι, για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ η ελληνική αστυνομία φρόντισε ώστε να έχει πολύ ισχυρή εκπροσώπηση ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό.

Το πούλμαν με την αποστολή της Μακάμπι έφτασε στο γήπεδο έχοντας… παρέα ακόμη ένα, στο οποίο βρίσκονταν συγγενείς των μελών της αποστολής, ενώ τη διαδρομή παρακολουθούσε συνεχώς και ένα ελικόπτερο. Γενικά, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο ΟΑΚΑ και στον περιβάλλοντα χώρο του, με την αστυνομία να ελέγχει τα πάντα και να εγγυάται ότι δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό και όλα θα κυλήσουν ομαλά.