Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Αγγλίας με την Ιταλία για τον 3ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024, όπου τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν με 3-1, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, αλλά και εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, μερίδα θεατών αποδοκίμασε.

Ώρες πριν από τη σέντρα η UEFA είχε ανακοινώσει πως θα τηρούταν ενός λεπτού σιγής στους αγώνες των προκριματικών αναφέροντας: «H UEFA επιβεβαιώνει πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2024 στη μνήμη όλων των μελών της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας που σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη και το Ισραήλ».

Ο αγώνας του Βελγίου με τη Σουηδία διεκόπη στο ημίχρονο το βράδυ της Δευτέρας (16/10), αφότου ένοπλος επιτέθηκε και σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς, ενώ τραυμάτισε ακόμη ένα άτομο.

Στο «Γουέμπλεϊ», τώρα, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το κοινό γνώριζε για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα, για τον οποίο αλληλοκατηγορούνται οι δύο πλευρές με τους Παλαιστίνιους να αναφέρουν πως το έκαναν οι Ισραηλινοί κι εκείνοι να υποστηρίζουν πως το έπληξε ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Η Αγγλία νίκησε την «σκουάντρα ατζούρα» με 3-1 με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει δύο τέρματα (32′ πέν., 77′) και τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει το άλλο γκολ της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισής της στην τελική φάση του EURO 2024. Για την Ιταλία άνοιξε το σκορ ο Τζανλούκα Σκαμάκα στο 15′.