Μπορεί οι εγκαταστάσεις στου Ρέντη να έχουν αδειάσει εξαιτίας των πολλών διεθνών, αλλά στον Ολυμπιακό φαίνεται να έχουν στρέψει στο βλέμμα τους στο πρόγραμμα… βουνό που περιμένει την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά την επιστροφή στη δράση από τη διακοπή.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό για την Stoiximan Super League στις 22 Οκτωβρίου. Κι αυτό θα είναι το πρώτο τους από τα συνολικά έξι παιχνίδια που θα δώσουν σε διάστημα 21 ημερών μεταξύ του ελληνικού πρωταθλήματος και του Europa League. Ειδικά τα ευρωπαϊκά είναι πολύ κρίσιμα αφού θα καθορίσουν το μέλλον τους και είναι και τα πιο δύσκολα του γκρουπ του, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, κάτοχο του Εuropa Conference League. Όσον αφορά στο εγχώριο μέτωπο πέρα από το «ντέρμπι των αιωνίων» έχουν ματς και με τον ΠΑΟΚ και δύσκολες αποστολές στην Κρήτη για να παίξουν με τον ΟΦΗ και στην Τρίπολη για να αναμετρηθούν με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα ματς που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός είναι τα εξής:

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22/10
  • Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 26/10
  • ΟΦΗ – Ολυμπιακός 29/10
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 5/11
  • Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 9/11
  • Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 12/11

O «πυρήνας» των 14 και το ροτέισον

Τις τελευταίες ημέρες ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εργάζεται με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να διορθώσει ορισμένα προβλήματα που έχει η ομάδα του και αφορούν κυρίως την αμυντική λειτουργία αυτής όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα (2-2) για το Europa League.

O Ισπανός τεχνικός θέλει να είναι έτοιμος για να κάνει την καλύτερη διαχείριση στο… σπριντ που έρχεται μέχρι την επόμενη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα στη σεζόν έχει χρησιμοποιήσει 25 παίκτες.

Οι μόνοι που δεν έχουν λείψει λεπτό μέχρι τώρα είναι ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης, ο μέσος Καμαρά και ο φορ Ελ Κααμπί, ενώ οι Ρέτσος, Φορτούνης, Μασούρας και Μπιέλ έχουν αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια. Αυτοί οι επτά μαζί με τους Ροντινέι, Κίνι, Αλεξανδρόπουλο καθώς και τους Φρέιρε, Εσε και Ντόι μοιάζουν να είναι ο «πυρήνας» του ροτέισον μαζί με τον Ποντένσε που έχει εδραιωθεί κι αυτός ως βασική επιλογή. Ωστόσο, τέτοιο πρόγραμμα με 14 παίκτες δύσκολα θα… βγει. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνεθ περιμένει και από άλλους να κάνουν το βήμα προς τα μπροστά και να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.