Ο Σάσα Βεζένκοφ έγραψε τα πρώτα του λεπτά ως παίκτης στο NBA με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς στην ήττα της ομάδας του με 112-99 από τους Τορόντο Ράπτορς σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Βανκούβερ του Καναδά τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/10).

Ο MVP της Euroleague και μέχρι πρότινος άσος του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλός στο… ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους «βασιλιάδες». Έπαιξε για 11 λεπτά και σημείωσε 12 πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι είναι εντυπωσιασμένοι με την παρουσία του στην ομάδα ως τώρα και περιμένουν πολλά από εκείνον καθώς για δεύτερη σεζόν ελπίζουν να παίξουν στα playoffs.

Ο Σάσα Βεζένκοφ άνοιξε… λογαριασμό με τους Σακραμέντο Κινγκς μ’ ένα ελεύθερο τρίποντο. Το οποίο ο κόουτς Μάικ Μπράουν θέλει να γίνει και το… σήμα κατατεθέν του στα πρώτα βήματα με την ομάδα του. Οι Κινγκς θέλουν να δημιοργήσουν ελεύθερα σουτ για τον Βεζένκοφ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ των ΗΠΑ οι άνθρωποι των Κινγκς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αποτελεσματικότητά του στις προπονήσεις.

«Είναι διαφορετικό το να παίζεις (στο NBA) από το να το βλέπεις στην τηλεόραση», είπε μετά το ματς ο φόργουορντ που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού, σε μια νέα ομάδα και στους συμπαίκτες του. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τη διαδικασία μας και να δουλέψουμε ώστε να όλα τα κομμάτια του παζλ να ταιριάξουν και σαφώς πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς προκειμένου να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν», συμπλήρωσε.

Οι Σακραμέντο Κινγκς θα αγωνιστούν ξανά τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/10) κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς σε νέα φιλική αναμέτρηση, ενώ η πρώτη τους εμφάνιση για τη regular season του NBA είναι προγραμματισμένη για τις 26 του μήνα απέναντι στους Γιούτα Τζαζ.