Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στον εξ αναβολής αγώνα για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League και με γκολ τριών αμυντικών και συγκεκριμένα των Βίντα, Ρότα και Μουκουντί επικράτησε με 3-0 και μείωσε στους 5 βαθμούς τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Με ψυχολογία μετά την ισοπαλία με τον Άγιαξ στο Europa League, η Ένωση μπήκε στο ματς με στόχο το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια αλλά το διαγώνιο σουτ του Μάνταλου από θέση βολής στο 11′ έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει στο 14′ η μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά από πάρα πολύ καλή θέση μετά τη σέντρα του Ελίασον.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διατηρούσε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι και ήταν συνεχώς μπροστά, ψάχνοντας τον τρόπο για να φτάσει στο γκολ. Και τελικά αυτά ήρθαν μαζεμένα μετά το ημίωρο και αφού πρώτα χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο που σούταρε πάνω στον Καπίνο από την καρδιά της περιοχής στο 33′.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, αυτή ήταν απλά η προειδοποίηση για αυτό που θα ακολουθούσε: Κόρνερ του Ελίασον και κεφαλιά του Βίντα για το 1-0 στο 34′, γύρισμα του Ελίασον και 2-0 από τον Ρότα από κοντά στο 36′.

Και κάπως έτσι ο δικέφαλος αετός έβαλε βάσεις νίκης μέσα σε ένα 3λεπτο, με τον Παναιτωλικό να έχει την ευκαιρία να μειώσει στο 41′ μετά το λάθος του Χατζισαφί που έχασε τη μπάλα ακριβώς έξω από την περιοχή αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Σενγκέλια και στη συνέχεια ο Ζοάο Πέδρο έκανε πολύ κακό τελείωμα.

Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 2-1 αλλά δεν έγινε, με την ΑΕΚ να έχει αμέσως μετά, στο 44′, μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ με τον Αραούχο μετά το διώξιμο του Καπίνο σε γύρισμα του Ελίασον αλλά ο Αργεντίνος αστόχησε.

Το παιχνίδι είχε κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού ο Παναιτωλικός όσο κι αν το ήθελε, όσο κι αν το προσπάθησε, δεν κατάφερνε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και τα λεπτά περνούσαν… χαλαρά στο β’ μέρος, με τον δικέφαλο αετό να έχει κατεβάσει ρυθμό.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν με ένα καλό δυνατό σουτ του Ντουάρτε στο 80′ να μειώσουν αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά και τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να βάζει κι άλλο γκολ.

Στο 88′ ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάνταλος βρήκε τη μπάλα και ο Μουκουντί από κοντά την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58′ Μουκουντί), Χατζισαφί (77′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Πισάρο (77′ Ζίνι), Πινέδα, Μάνταλος, Αραούχο (82′ Πόνσε).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε (73′ Στάγιτς), Τορεχόν, Ξενιτίδης (57′ Φρ. Ντουάρτε), Πέρες, Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Σενγκέλια (81′ Βοΐλης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μπαλτασάρα), Ζοάο Πέδρο.