Ο πόλεμος στο Ισραήλ προκαλεί πρόβλημα και στον αθλητισμό, με τη Euroleague να έχει ανακοινώσει την αναβολή του Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Παρτιζάν να προσκαλεί τους Ισραηλινούς στο Βελιγράδι ώστε να δίνουν εκεί τους εντός έδρας αγώνες τους.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά. Αν, πάντως, το θέμα τραβήξει τόσο ώστε να υπάρξει πρόβλημα με τη διεξαγωγή αγώνων στο Ισραήλ για καιρό, η Μακάμπι έχει τη λύση του Βελιγραδίου για τα εντός έδρας παιχνίδια της στη Euroleague.

Αυτό ανακοίνωσε η Παρτιζάν, η οποία δημοσίευσε την επιστολή που έστειλε στην ομάδα του Τελ Αβίβ ο πρόεδρός Οστόγια Μιχαΐλοβιτς και στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Αγαπητέ κύριε Μιζράχι, αγαπητοί φίλοι της Παρτιζάν και της Σερβίας,

Σε αυτές τις θλιβερές στιγμές, εκ μέρους της Παρτίζαν, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.

Σε δύσκολες στιγμές, θέλω να πω ότι η Μακάμπι έχει έναν ειλικρινή φίλο στη Σερβία που είναι έτοιμος να του προσφέρει ένα νέο προσωρινό σπίτι με ένα ειλικρινές καλωσόρισμα στο Βελιγράδι.

Παρά τα όσα συμβαίνουν, οι αθλητές πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο και τη χώρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ρόλος τους είναι να είναι ένα φωτεινό σημείο σε μαύρες μέρες για τους ανθρώπους τους.

Εάν ο σύλλογός σας αναγκαστεί να παίξει αγώνες εκτός της χώρας του, η Παρτίζαν είναι έτοιμη να παρέχει μια αίθουσα προπόνησης, διαμονή και μια αίθουσα για τη διεξαγωγή αγώνων.

Εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Μακάμπι και η Παρτιζάν υπήρξαν μεγάλοι αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά όλες οι μονομαχίες μας τελείωναν πάντα με συγχαρητήρια και μια ειλικρινή χειραψία, με μεγάλο σεβασμό.

Δυστυχώς, σε όλη την ιστορία της Παρτιζάν, ζήσαμε μια κατάσταση που αναγκαστήκαμε να παίξουμε εκτός έδρας. Λόγω όλων των παραπάνω, ως χειρονομία φιλίας και ευγνωμοσύνης για όλες τις μεγάλες στιγμές της κοινής μας ιστορίας, είμαστε έτοιμοι να είμαστε οι οικοδεσπότες σας.

Η φιλία μεταξύ των λαών μας είναι μεγάλη και εμείς ως σύλλογος θεωρούμε λογική αυτή την κίνηση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη Μακάμπι

Αθλητικούς χαιρετισμούς, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, Πρόεδρος Παρτιζάν».