Με τον Ποντένσε να σκοράρει δύο φορές μέσα σε 6 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και τον Ροντινέι να βρίσκει κι αυτός δίχτυα στο τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πήγε στους 19 βαθμούς, αφήνοντας στο -5 τον ΠΑΟΚ, στο -6 τον Παναθηναϊκό που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και στο -8 την ΑΕΚ που έχει όμως δύο παιχνίδια λιγότερα.

Με ψυχολογία από την 4άρα επί του Άρη πριν λίγα 24ωρα οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και είχαν την πρώτη τους φάση στο 11′ με το σουτ του Μπιέλ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ μετά την ωραία κυκλοφορία της μπάλας και την πάσα του Ροντινέι.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά δεν άργησε να βάλει βάσεις νίκης με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 17′ ο Πορτογάλος πήρε την πάσα του Ορτέγκα και με σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο κόντραρε και στον Παντελάκη και άλλαξε πορεία, έκανε το 0-1 και στο 23′ ήρθε και το 0-2 με πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό.

Ενδιάμεσα ο Ελ Κααμπί, στο 21′ συγκεκριμένα, είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία μετά την κάθετη του Μπιέλ, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, έχουν την πρώτη τους φάση στο 25′ με το γύρισμα του Ροσέρο και την ανεπιτυχή προσπάθεια του Παμλίδη να εκτελέσει από κοντά. Οι Ηπειρώτες ήθελαν ένα γκολ στο ημίχρονο για να μπουν με άλλον αέρα στο δεύτερο αλλά πιο πιθανό ήταν το 0-3, στο οποίο πλησίασαν οι Πειραιώτες στο 38′ αλλά ο Ελ Κααμπί αστόχησε με πλασέ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Φορτούνη.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα για τον Ολυμπιακό που μπήκε δυνατά και στο β’ μέρος και είχε ευκαιρία με τον Μπιέλ στο 47′ που πήρε την κάθετη του Αλεξανδρόπουλου αλλά νικήθηκε από τον Κλέιμαν, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να κάνει κάτι καλό επιθετικά και να έχει ευκαιρία στο 61′ με την άστοχη κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπάλαν μετά τη σέντρα του Τσαούση.

Αυτή, βασικά, ήταν και η τελευταία φορά που φάνηκαν επιθετικά οι Γιαννιώτες, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να έχει στη συνέχεια με Ντόη (69′) και Ροντινέι (76′) φάσεις για τρίτο γκολ αλλά στην πρώτη περίπτωση ο ο Τσαούσης έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα ενώ στη δεύτερη απέκρουσε ο Κλέιμαν. Στο 91′, όμως, ο Ροντινέι τα έκανε όλα σωστά, κατέβασμα και εκτέλεση με το αριστερό, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 για τους Πειραιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν στην 1η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Τσαούσης, Τζίμας (75′ Γκάρο), Λιάσος (62′ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Ροσέρο (62′ Έφορντ), Μπάλαν (75′ Κόντε), Παμλίδης.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46′ Πορόσο), Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Φορτούνης (46′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66′ Μασούρας), Μπιέλ (84′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66′ Καρβάλιο).