Η Ντόρτμουντ έχασε το περσινό πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga κάνοντας δώρο στη Μπάγερν Μονάχου και ο Σεμπαστιάν Αλέ τόνισε σε δηλώσεις του ότι αυτό τον έκανε να πονέσει περισσότερο από ό,τι όταν είχε μάθει πώς έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο διεθνής Σενεγαλέζος επιθετικός είχε σοκάρει τους πάντες με την ανακοίνωση για την ασθένειά του μετά τη μεταγραφή του από τον Άγιαξ στη γερμανική ομάδα αλλά τελικά κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Δεν κατάφερε, όμως, να στεφθεί πρωταθλητής, αφού η ομάδα του έχασε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική, αν και είχε μπει ως πρωτοπόρος σε αυτή, μένοντας στο 2-2 με τη Μάιντς εντός έδρας.

«Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε τον τίτλο της Bundesliga με έκανε να πονέσω περισσότερο από ό,τι όταν έμαθα τη διάγνωση του καρκίνου. Αν είσαι άρρωστος δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θα πρέπει να το αποδεχτείς και να πορευτείς με αυτό, όμως εμείς είχαμε το πρωτάθλημα στα χέρια μας, ήταν στο δικό μας χέρι», είπε αρχικά ο Αλέ και συνέχισε.

«Σε μία τέτοια περίπτωση οφείλεις να αποδεχτείς, όσο επώδυνο και αν είναι, ότι διέπραξες λάθη και πήρες λανθασμένες αποφάσεις. Οι χαμένες ευκαιρίες σε τρώνε. Σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα, αλλά έμαθα επίσης, ειδικά κατά τη διάρκεια της ασθένειας, να μην αφήνω τα αρνητικά πράγματα να με κυριεύουν».