Το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ ήταν αυτό με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και παρά το γεγονός ότι είχε αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες δεν είχαν τελικά νικητή αφού έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να παραμένουν χωρίς νίκη φέτος.

Λίγα 24ωρα μετά την ήττα από τον Άρη και με δεδομένο ότι έψαχναν το πρώτο τρίποντο της σεζόν, οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν την πρώτη τους στιγμή στο 5′ με σουτ του Ζοάο Πέδρο και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 10′: Κόρνερ του Χουάνπι, κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο, προβολή του Μαλή και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως… Οι Κρητικοί αντέδρασαν πολύ καλά, είχαν ευκαιρία στο 13′ με τον Γκαγέγκος και ισοφάρισαν λίγα λεπτά μετά, στο 20′, με τον Φελίπε να ολοκληρώνει την αντεπίθεση γράφοντας το 1-1 με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Στο 24′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι νόμισαν ότι πήραν και πέναλτι για ανατροπή του ίδιου παίκτη από τον Καπίνο αλλά η εξέταση του VAR είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να ακυρώσει την απόφασή του.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πλησιάσουν και σε δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά πάντα κάτι γινόταν λάθος στο τέλος.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης για παράδειγμα, στο 48′, το λάθος ήταν το τελείωμα του Μπάκις, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 βγαίνοντας μόνος προ του Καπίνο αλλά τελικά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να αστοχήσει και ο Γκλάζερ στην επαναφορά… Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Φελίπε να πλησιάσει στο δεύτερο γκολ για τον ΟΦΗ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπάκιτς αλλά ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά, για να ακολουθήσουν 4 αλλαγές του Γκάμπριελ Σούρερ για τον Παναιτωλικό μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανέβουν στη συνέχεια και να γίνουν κι αυτοί απειλητικοί, γεγονός που κατάφεραν στο 71′ με τον Ζοάο Πέδρο που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτή η φάση, όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτές που θα ακολουθούσαν… Στο 79′ οι Αγρινιώτες ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 2-1 με τον Ντουάρτε στην αντεπίθεση αλλά αυτός από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπάουμαν, ο οποίος αμέσως μετά, στο 81′, απέκρουσε το σουτ του Σενγκέλια και είδε τον Ζοάο Πέδρο να αστοχεί στην επαναφορά.

Και αφού δεν έγινε σε αυτές τις φάσεις το 2-1, θα μπορούσε να γίνει το 1-2 στο 87′ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου ή στο 91′ με αυτή του Μοσκέρα, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Καπίνο απέκρουσε και στη δεύτερη η μπάλα έφυγε άουτ.

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας (58′ Λιάβας), Μαλής, Ντουάρτε, Τορεχόν, Πέρες, Μπαλντασάρα, Χουάνπι (52′ Ξενιτίδης), Βοΐλης (52′ Σενγκέλια), Ντίαζ (52′ Ντουάρτε), Ζοάο Πέδρο (88′ Καρέλης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον, Πασαλίδης (70′ Λαμπρόπουλος), Γκαγέγκος (70′ Μοσκέρα), Βούρος, Καρώ, Θοράρινσον (70′ Αμπάντα), Φελίπε, Μεγιάδο, Γκλάζερ (78′ Νέιρα), Μπάκιτς.