Την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του στην ηλικία των 37 ετών ανακοίνωσε ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος από το 2021 ήταν στη Γκέτεμποργκ και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκού, οι οπαδοί του οποίου τον είχαν λατρέψει.

Ο Σουηδός φορ είχε έρθει στη χώρα μας το 2013 υπογράφοντας στους Πράσινους, στους οποίους παρέμεινε μέχρι και το 2017. Σε αυτή την 4ετία ο Μπεργκ είχε μετρήσει 95 γκολ σε 151 συμμετοχές ενώ η κορυφαία στιγμή ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας με τον ίδιο πρωταγωνιστή στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Έφυγε για την Αλ Αΐν, ακολούθησε η Κράσνονταρ και το 2021 είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για τη Γκέτεμποργκ, η οποία και ανακοίνωσε την απόφασή του.

«179 αγώνες, 71 γκολ και αμέτρητες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε Μάρκους Μπεργκ για όλα όσα έκανες για την Γκέτεμποργκ», ανέφερε το κλαμπ, με τον ίδιο να λέει τα εξής στη δήλωσή του…

«Ήταν τιμή για μένα. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για όλα όσα βίωσα σε αυτό τον σύλλογο. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα, σκέφτηκα πολλά πράγματα τις τελευταίες μέρες. Η Γκέτεμποργκ σημαίνει πολλά για μένα και την καριέρα μου. Ήταν προφανές πως θα επιστρέψω στο σπίτι μου και γι’ αυτό είναι τόσο σκληρό όταν αυτό τελειώνει».