Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την πορεία της στο Guadalajara Open, το τουρνουά τένις που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Στο πλαίσιο της φάσης των «16» επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-2) της Καμίλα Τζόρτζι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της που είναι η διεκδίκηση του τίτλου. Τώρα, για μια θέση στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με την Κολομβιανή Εμιλιάνα Αράνγκο.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ. Μπήκε στο court αποφασισμένη να μην δώσει κανένα δικαίωμα στην αντίπαλό της κι άρχισε να… γράφει το ένα game μετά το άλλο καθώς προηγήθηκε με 5-0. Στη συνέχεια, μεταξύ της χαλάρωσής της και της αντίδρασης της αντιπάλου της, το σκορ έγινε 5-2, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε… στοπ εκεί. «Καθάρισε» το 6ο game και έκανε το 1-0.

Ωστόσο, το δυνατό φίνις έδωσε αυτοπεποίθηση στην Ιταλίδα και παράλληλα έβγαλε εκτός ρυθμού τη Μαρία Σάκκαρη που άρχισε νωθρά το δεύτερο σετ. Η Καμίλα Τζόρτζι πήρε τα πρώτα δύο games φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Σάκκαρη. Ακολούθησε, όμως, «SakkAttack». Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 2-2 και το σετ άρχισε από την αρχή. Έχοντας ανακτήσει το σερβίς της και με χτυπήματα στην… κόψη του ξυραφιού ολοκλήρωσε την ανατροπή (3-2).

Με το μομέντουμ, πλέον, υπέρ της έκανε και break για το 4-2 μπαίνοντας σε… τροχιά κατάκτησης του σετ, της νίκης και της πρόκρισης, ενώ το κοινό όπως συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια στο «Estadio Akron» ήταν στο πλευρό της. Οι οπαδοί στη Γουαδαλαχάρα λατρεύουν την Σάκκαρη και πανηγύρισαν μαζί της το 6-2.

H Μαρία Σάκκαρη με την πρόκρισή της εξασφάλισε πως θα παίξει για 3η φορά μέσα σε αυτή τη χρονιά σε προημιτελικό τουρνουά της WTA. Πλέον, κοιτάζει και πιο ψηλά…