Η Ολλανδία ήταν ούτως ή άλλως το φαβορί και η ήττα, κακά τα ψέματα, ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδας αλλά αυτό που ενόχλησε στο ματς που έγινε στο Αϊντχόφεν δεν ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ όντως ηττήθηκε, με σκορ 3-0, στον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 αλλά το γεγονός ότι δεν το πάλεψε καθόλου, με το σκορ να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να πρεσάρει ψηλά για να τούς δυσκολέψει, χωρίς πάντως να τα καταφέρει. Όπως και να έχει, το πρώτο 10λεπτο πέρασε χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη φάση αλλά η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή για την Εθνική ομάδα…

Στο 17′, μετά το κόρνερ του Μπλιντ, ο Ντάμφρις πήρε την κεφαλιά και ο Ντε Ρουν με σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0, δίνοντας το σύνθημα στους συμπαίκτες του, οι οποίοι στη συνέχεια κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό.

Οι Οράνιε είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 29′ με τον Σίμονς που έκανε απίστευτη κούρσα και σουτ που κόντραρε αλλά ο Βλαχοδήμος απάντησε με εντυπωσιακή επέμβαση, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό η ευκαιρία με τον Βέγκχορστ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Έλληνας τερματοφύλακας, μετά το λάθος του Μπακασέτα.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ήταν συνεχώς στην επίθεση ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και τελικά το βρήκε αμέσως μετά, στο 31′, με το κοντινό σουτ του αμαρκάριστου Χάκπο μετά τη σέντρα του Ντάμφρις από δεξιά.

Όλα ήταν εύκολα, δηλαδή, για την Ολλανδία, η οποία είχε δοκάρι στο 36′ σε σουτ του Ντάμφρις στο 36′ εκτός περιοχής, με το 3-0 να μην αργεί: Ο Χάκπο άνοιξε στον Ντάμφρις, αυτός σέντραρε και ο Βέγκχορστ με κεφαλιά σκόραρε στο 39′.

Από εκεί και πέρα, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο στόχος της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν να ανατρέψει το σκορ. Ήταν να μη γίνει πιο βαρύ αυτό, να μη δεχθεί κι άλλα γκολ. Και σε αυτή την προσπάθειά της είχε… σύμμαχο την Ολλανδία, η οποία, από την άλλη πλευρά, δεν είχε κανένα λόγο να παίζει σε φουλ ρυθμό μέχρι το τέλος.

Η ομάδα του Κούμαν ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και έριξε ταχύτητα, με τους δύο προπονητές να κάνουν τις αλλαγές τους, τα λεπτά να περνάνε χωρίς καμία αξιόλογη φάση και το μυαλό του Πογέτ να στρέφεται σιγά-σιγά στο παιχνίδι της Κυριακής (10/9) με το Γιβραλτάρ, όπου η νίκη αποτελεί υποχρέωση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλλία 15
Ολλανδία 6
Ελλάδα 6
Ιρλανδία 3
Γιβραλτάρ 0

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (46′ Ντε Φράι), Ντάμφρις (84′ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65′ Ράιντερς), Ντε Γιονγκ (77′ Φέερμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (64′ Λανγκ).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (69′ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69′ Φούντας), Παυλίδης (73′ Γιακουμάκης).