Συνελήφθη πρωί στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, μετά από αστυνομική καταδίωξη, ένας 22χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης, περισσότερα από 122 κιλά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο νεαρός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί, όπως διαπιστώθηκε, ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, δεν σταμάτησε, το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Τύριας, στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα, στην περιοχή των Μελιγγών Ιωαννίνων, ο 22χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών 66 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 122 κιλών και 150 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν. Το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και το είχε μισθώσει ένας άλλος 22χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς τη χώρα μας έχει γίνει πονοκέφαλος για την αστυνομία στην Ήπειρο.

Οι επιχειρήσεις των αστυνομικών είναι καθημερινές, όπως και οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ινδικής κάνναβης, που φτάνουν παράνομα από την ελληνοαλβανική μεθόριο σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Σημειώνεται, πως την περασμένη χρονιά οι αστυνομικοί στην Ήπειρο κατέσχεσαν περίπου 6 τόνους χασίς.